Waar jouw aandacht is daar ben jij

Met de MindfulKids training leren kinderen hoe hun meest belangrijke instrument, namelijk hun aandacht, werkt. Door middel van aandachtsoefeningen ondervinden kinderen dat zij hun aandacht kunnen trainen en het bewust(er) en beter in het hier en nu te gebruiken.De training leert kinderen omgaan met de vele prikkels die op hen afkomen; prikkels uit hun omgeving en prikkels uit hun eigen lichaam en geest. Het werkzame middel hierbij is mindfulness. De aandachtsoefeningen worden veelal in stilte gedaan. De kinderen wordt gevraagd om tijdens deze stille momenten opmerkzaam te zijn voor de geluiden om hen heen, wat zij voelen in hun lichaam en of ze een emotie bij zichzelf herkennen.

Wat is mindfulness?
Mindfulness betekent simpelweg: bewust zijn van de huidige ervaring. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker, je geest wordt rustiger

zccfaayr3qskwugnjfafivrwbMindfulness gaat over aandacht.
Waar jouw aandacht is, daar ben jij
.
We kennen allemaal ervaringen van volledig aanwezig zijn: de adembenemende zonsondergang, prachtige muziek of een andere intense ervaring. Onze geest is stil, we zijn één en al aandacht. We proeven de rijkdom van het moment.

Wat is het resultaat?
Kinderen piekeren minder na de training. Zij zijn zich bewuster van hun emoties, ervaren meer geluksgevoelens en vinden het leven begrijpelijker, beter hanteerbaar en meer betekenisvol. Volgens de ouders zijn kinderen na de training minder angstig en laten zij positieve verbeteringen zien in hun gedrag.

Bij kinderen die voor de training meer moeite hebben met inslapen en doorslapen wordt direct na de training een verbetering gevonden. Ook rapporteren ouders een afname in nachtmerries, wanneer kinderen hier voor de training last van hadden.

Nieuwe trainingen
Na de zomervakantie starten de mindfulness trainingen voor kinderen in Nijmegen en in Beuningen. Nieuw is de Mindfulness training voor pubers. Op maandag 12 augustus en bij voldoende belangstelling ook op donderdag 15 augustus zijn er introductie bijeenkomsten voor de mindfulness training voor pubers. Op deze bijeenkomst kunnen pubers kijken of deze training misschien iets voor ze is. Vader, moeder, vriend of vriendin mogen natuurlijk ook meekomen. Deze introductie is gratis.

Nijmegen: Maandag en donderdag 15.30 uur, Ark van Oost. Cipresstraat 154.
Beuningen: Maandag en donderdag 17.00 uur, Oude Reekstraat 5.

Meer informatie
Kunt u vinden op mariekecoaching.nl en Facebook.

Het interview door Quinty Trustfull met George Langenberg, één van de auteurs van het boek ‘MindfulKids HearrtfulKids‘ is zeker de moeite waard. U krijgt een goed beeld van wat Mindfulness voor kinderen inhoudt. Klik op de afbeelding om het interview op de website van RTL te bekijken.

et96nkpgt4wxpo3xwhel929cu