Expositie in het molenhuis in Beuningen

Foto:

Van 8 juli tot 19 augustus exposeert Yvonne Gilsing in het Molenhuis te
Beuningen met  schilderingen in acryl op doek en papier, met als
onderwerp wolkenluchten en portretten.In de portretten , voornamelijk van kinderen op de grens van basisschool en voortgezet onderwijs, gaat het Yvonne vooral om het benadrukken van de verscheidenheid en eigenheid van elk individu. Jongen of meisje, dat is niet altijd duidelijk  op deze leeftijd. Het verschil in ontwikkeling is vaak groot. Ze zijn allemaal op weg naar een eigen identiteit, de een al een of twee fases verder dan de ander.

Door zowel dekkend als transparant te schilderen ontstaat er een gelaagdheid die de levendigheid versterkt en nieuwsgierig maakt naar toekomstige ontwikkelingen.
Ook in de wolkenluchten speelt transparantie een duidelijke rol. Wolkenpartijen die over elkaar heen schuiven en  lichtval die wolken doorschijnend maakt en op doet lichten. Door de diepte die zo ontstaat, worden de luchten als landschappen.

Schilderlessen en beeldhouwworkshops

“In mijn atelier aan de dijk geef ik schilderlessen op maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur”, vertelt Yvonne. “Elke deelnemer wordt op individueel niveau begeleid. aan de hand van vragen die zich voordoen, vindt kennisoverdracht plaats. De groepsleden denken mee over elkaar werk waardoor onderlinge betrokkenheid en beïnvloeding plaatsvindt. Incidenteel geef ik beeldhouwworkshops.”