Wegafsluiting Wilhelminalaan, tussen de Leigraaf en Tichelaar

Foto:

In verband met de aanleg van de snelfietsroute Nijmegen – Beuningen is de Wilhelminalaan in Beuningen tijdelijk afgesloten. Auto- en fietsverkeer wordt omgeleid.Er wordt een fietsoversteek aangelegd bij de Wilhelminalaan – Burgemeester van Suchtelenstraat. De Wilhelminalaan is hierdoor afgesloten voor autoverkeer tussen de Leigraaf en de Tichelaar. Ook het fietspad ten westen hiervan is afgesloten (Glazenier/Ratelwacht). De werkzaamheden duren uiterlijk tot en met 12 juli. De aannemer doet zijn uiterste best om de weg zo snel mogelijk weer open te hebben.
 
Verkeersomleiding
De omleiding voor autoverkeer is met gele borden aangegeven en loopt via de Leigraaf, Schoenaker en de Trajanussingel. Voor fietsers is er een lokale omleiding door de wijken.
 Bekijk de omleiding
 
Overige werkzaamheden
Na de zomervakantie volgen meer werkzaamheden voor de snelfietsroute. Dit gebeurt op de wegen Koningstraat, Leigraaf, Klokkengieter, Pompenmaker en de bestaande fietsroute langs de watergang en onder de Leigraaf door. Direct omwonenden worden hierover vooraf nog door de aannemer geïnformeerd.
 
Over de snelfietsroute
Samen met de gemeente Nijmegen, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de Fietsersbond werkt de gemeente Beuningen aan de snelfietsroute Nijmegen-Beuningen. Hierbij worden we ondersteund door de provincie Gelderland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Met de realisatie hiervan willen we forenzen verleiden om vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Snelfietsroutes verbinden woon-, werk- en winkellocaties met elkaar. Het zijn snelle, directe, comfortabele en veilige routes over een langere afstand, waarbij fietsers zoveel mogelijk voorrang krijgen. Voor de herkenbaarheid worden de snelfietsroutes uitgevoerd in rood asfalt. De snelfietsroutes zorgen voor een betere bereikbaarheid van de regio in een gezondere omgeving.  
 www.snelfietsroutenijmegenbeuningen.nl.