Getuigen gezocht van tasjesroof op scooter

Op vrijdag 5 juli en zaterdag 6 juli jongstleden heeft vermoedelijk dezelfde man, rijdende op een witte scooter vrouwen van hun tas berooft. In het geval op vrijdag bleef het bij een poging. Op zaterdag ging de dief wél met de tas aan de haal. Beide incidenten vonden plaats in de omgeving van de Energieweg en de Dr. Blecourtstraat.Op zaterdag omstreeks 17.10 uur, reed het slachtoffer, een 47-jarige vrouw uit de gemeente Beuningen op haar fiets over de Energieweg. Zij kwam uit de richting van de Neerbosscheweg en reed in de richting van de Industrieweg.

Toen zij ongeveer 50 meter van de rotonde met de Ambachtsweg was, merkte zij dat er een scooter achter haar reed. Even later probeerde de scooterrijder de tas die zij in haar fietstas had, te stelen. Dit lukte niet en vervolgens reed hij weg in de richting van de Industrieweg.

Op zaterdag omstreeks 13.00 uur gebeurde een soortgelijk incident op de Dr. de Blecourtstraat. Daar ging de dief er wél met een tas vandoor. Dit slachtoffer, een 55-jarige vrouw uit Grave fietste samen met haar man en had de tas in haar fietsmandje aan haar stuur. De verdachte vluchtte na zijn daad via de Energieweg in de richting van Neerbosch-Oost. Via het Neerbosscheplein ging hij richting de Molenweg. De man was achter de dader aan gefietst maar raakte hem uiteindelijk uit het oog.

Signalement:
Getint uiterlijk
Tussen de 18 en 22 jaar oud
Droeg zaterdag een wit petje
Opgeschoren haar
Zaterdag droeg hij een grijs T-shirt met horizontale rode dunne strepen
De verdachte persoon zou rijden op een witte scooter/snorfiets
Blauwe verzekeringsplaat

Getuigen
De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die menen wat gezien te hebben. Meld dit dan bij de politie, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.