Het Gelders Orkest zoekt amateur-blazers voor Groot Gelders HRFSTWND spektakel

Foto:

Het Gelders Orkest is op zoek naar tachtig gevorderde en enthousiaste
amateur-blazers om twee bijzondere werken voor blazers mee te spelen.
‘Het Groot Gelders HRFSTWND Orkest 2013’ opent het HRFSTWND festival op
zondag 6 oktober 2013 in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen.Onder leiding van Dick Bolt en samen met ongeveer vijftien musici uit Het Gelders Orkest spelen de amateurs Trauermusik van Richard Wagner en het bijzondere Angels in the Architecture van Frank Tichelli.

Er is ruimte voor tachtig amateurmusici die de volgende instrumenten bespelen:
Piccolo, fluit, hobo, althobo, Bb klarinet, basklarinet, contra basklarinet, fagot, altsaxofoon, tenorsaxofoon, baritonsaxofoon, trompet, hoorn (in F), trombone, bastrombone, bariton, euphorium, bastuba, contrabas, celesta/piano, pauken, slagwerk (gestemd en ongestemd).

De repetitiedagen onder leiding van musici uit Het Gelders Orkest zijn op zaterdag 28 september en zaterdag 5 oktober in Arnhem. De generale repetitie en het concert vinden op zondag 6 oktober plaats in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen.

Voor meer informatie over deelname, de selectieprocedure, studeren, repeteren en natuurlijk het concert, zie www.hetgeldersorkest.nl. Meedoen? Inschrijven kan tot 25 augustus 2013.

HRFSTWND is een project van KCG (het Gelders Kenniscentrum voor amateurkunst) en Musidesk om de blaasmuziek in Gelderland onder de aandacht van een groot publiek te brengen. De beste blaasorkesten presenteren zich op de mooiste Gelderse concertpodia. Meer informatie: www.hrfstwnd.nl

Over Het Gelders Orkest
Traditie en vernieuwing, dat is waar Het Gelders Orkest voor staat. In dat spanningsveld dragen we de passie voor live klassieke muziek over op zowel jong als oud. Met een bezetting van vijfentachtig musici is Het Gelders Orkest een groot en toonaangevend symfonieorkest van topniveau. Het orkest heeft de ambitie om zoveel mogelijk mensen in Gelderland en daarbuiten te laten genieten van live symfonische muziek. Daarom organiseert het orkest jaarlijks naast 100 symfonische concerten een groot aantal familieconcerten, educatieconcerten en speciale participatieprojecten voor amateurs en neemt het meerdere (live) cd’s op. Het Gelders Orkest bereikt daarmee meer dan 400.000 mensen. Het orkest onderscheidt zich met haar innovatieve activiteiten en heeft daarvoor diverse prijzen ontvangen. Onlangs heeft Het Gelders Orkest Het Gelders OrkestLAB geïntroduceerd, een broedplaats voor vernieuwende muzikale initiatieven. Sinds 2011 is de jonge en succesvolle Antonello Manacorda als chef-dirigent aan Het Gelders Orkest verbonden.