Warmte voor Vierdaagse voorspeld

Foto:

Deze week begon met zonovergoten en warme dagen. Nu moeten we het doen met gematigd zomerweer, maar niet voor lang. Na het weekend wordt het, volgens weeronline, opnieuw zonnig en warm. Komt dat even goed uit met de Nijmeegse Vierdaagse in het vooruitzicht!

Stabiel zomerweer
Deze juli-maand lijkt geheel te breken met het onstabiele weer van de voorbije maanden. Tot meer dan een paar dagen mooi zomerweer kwam het in mei en juni niet. Sinds begin juli is de atmosfeer gestabiliseerd, precies toen de eerste regio’s vakantie kregen. Droge en zonnige dagen domineren nu het weerbeeld. Naar het zich laat aanzien blijft dit nog wel een tijdje zo. Hogedrukgebieden voelen zich goed thuis in onze omgeving. Dit betekent niet dat we Spaanse weertaferelen krijgen, maar wel prima Hollands zomerweer.

Eerst gematigd, maar niet slecht
Zo fraai als het begin van de week was is het niet meer. Dit komt doordat de kern van het hogedrukgebied, dat ons het zonnige weer bracht, zich heeft teruggetrokken naar de oceaan. Met een noordelijke wind wordt bewolking en koelere lucht aangevoerd. Vooral vrijdag en zondag zou wel een beetje motregen kunnen vallen, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. Echt strandweer is het de komende dagen niet, maar voor fietsen en wandelen is het prima weer!

Vanaf maandag hoogzomers
Het binnenland kan volgende week een serie zomerse dagen, met maxima van 25 tot 28 graden, tegemoet zien en ook strandgangers komen weer aan hun trekken. De kustgebieden kunnen rekenen op temperaturen tussen 20 en 25 graden. Er is 70% kans dat het stabiele zomerweer zich ook op langere termijn handhaaft.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook?
Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.
Liever via Twitter? Volg ons dan via @beuningennieuws

.