Derde avond Vierdaagsefeesten Nijmegen

De derde avond van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen, maandag
16 juli, was rustiger dan de avond ervoor. Er hoefden geen lichtkranten
te worden ingezet die bezoekers op drukte wijzen. In totaal zijn er 11
personen aangehouden in de binnenstad van Nijmegen. Bij alcoholcontroles
werden gedurende de avond en nacht 5 bestuurders aangehouden die met
teveel alcohol op achter het stuur zaten.Van de in totaal 11 aanhoudingen waren er 3 voor mishandeling, 2 voor openlijke geweldpleging en 3 voor winkeldiefstal. De overige aanhoudingen werden verricht voor niet voldoen aan bevel of vordering, Wet Wapens en Munitie en diefstal van een handtas.

Vierdaagsefeestenapp
De nieuwe app blijkt erg populair onder de bezoekers van de Vierdaagsefeesten. Het aantal downloads is in een aantal dagen verdubbeld. Waar de teller afgelopen zaterdag op 20.000 stond, hebben nu bijna 40.000 mensen de app gedownload. De informatie die in de app te vinden is, zoals programmering, plattegronden en de navigatiefunctionaliteit blijft onveranderd goed beschikbaar. Ook de druktemeter blijft voor het overgrote deel van de tijd goed raadpleegbaar. De politie blijft het gebruik en beschikbaarheid van de app continue monitoren en waar nodig worden verbeteringen doorgevoerd.

Alcoholcontroles
Op de derde avond controleerde het Verkeershandhavingsteam op drie locaties, namelijk op de Marialaan, de 2e Oude Heselaan en de Kraayenhoflaan. In totaal werden 1050 blaastesten afgenomen. 5 bestuurders bleken teveel te hebben gedronken. Hiervan is van 2 bestuurders het rijbewijs ingevorderd (515 ug/l (beginnend bestuurder) en 675 ug/l). Daarnaast werden er 13 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen, zoals overtreden van de maximum snelheid, rijden door rood licht en het rijden zonder rijbewijs.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook?
Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.
Liever via Twitter? Volg ons dan via @beuningennieuws
.