Takkenweek in het Dijkmagazijn

Foto:

Ben je tussen 10 en 12 jaar en wil je met een kunstenaar en bioloog op
stap in de natuur? Meld je dan aan voor de Beuningse Takkenweek van 5
tot en met 9 augustus. LesInKunst en Het Dijkmagazijn organiseren dan
vijf spannende dagen in samenwerking met Stichting Perspectief. Na
afloop worden de mooiste foto’s en kunstwerken van de deelnemers
tentoongesteld in de Bibliotheek Beuningen.De Beuningse uiterwaarden bieden volop ruimte om rond te struinen en je fantasie op hol te brengen. En er is voldoende materiaal om iets mee te doen: takken om hutten te bouwen, zand en klei om beelden te maken, jutvondsten voor kleurrijke mozaïeken. En waar je verder zelf maar zin in hebt om te doen en te maken. Er zijn fototoestellen om foto’s te maken, en kunstenaarsmateriaal voor een ‘finishing touch’ voor een mooie eindresultaat. Voor een echte buitenlunch borrelt in de heksenketel verse soep. En met deeg aan een stokje bakt iedereen zijn eigen verse broodjes in het kampvuurtje op het strand.

Takkenweken is een project van KCG in opdracht van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, speciaal bedoeld voor kinderen die wel een extra leuke vakantieweek nodig hebben. De Takkenweken vinden plaats op tien plaatsen in Gelderland. Tijdens de activiteiten documenteren de kunstenaars en de kinderen wat zij doen en maken met foto’s en filmpjes. Daarvan wordt op Facebook en op het Takkenblog verslag gedaan: takkenweken.wordpress.com.

Takkenweek Beuningen: Er is plaats voor maximaal 17 Beuningse kinderen van 10-12 jaar. Wil je niet alle dagen meedoen, dan toch minstens  vier dagen. De kosten bedragen 2,- per dag (incl. begeleiding, materialen en eten en drinken). Aanmelden kan via Stichting perspectief: 024-6750939.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook?
Ga dan naar Facebook/BeuningenNieuws
en druk op de “Vind ik leuk” knop.
Liever via Twitter? Volg ons dan via @beuningennieuws
.