Grootscheepse bomenkap Beuningse uiterwaarden

Vanaf maandag 29 juli 2013 worden bomen en struiken verwijderd in de
Beuningse uiterwaarden. Dit gebeurt om later een de Klimaatbuffer aan te
kunnen leggen. Het kappen zou eerder starten maar is door slecht weer uitgesteld.De bomen en struiken worden in de hele Beuningse uiterwaarden gekapt vanaf 29 juli tot ongeveer 7 september. Het kan zijn dat het werk moet worden onderbroken als het terrein door veranderende weersomstandigheden te nat wordt.
 
Half augustus wordt het gekapte hout ter plekke versnipperd en overdag met enkele vrachtauto’s afgevoerd. Dit hout wordt ingezet voor groene energie. De vrachtwagens rijden vanaf de Waalbanddijk via de Distelakkerstraat naar de van Heemstraweg. Vervolgens verlaten ze Beuningen via de Schoenaker naar de A73.
 
Het gebied is tijdens de werkzaamheden toegankelijk voor publiek. Ook voor een wandeling met de hond, mits deze zoals gebruikelijk is aangelijnd.

Klimaatbuffer
De Klimaatbuffer is een stukje geul dat vooruit loopt op de aanleg van een 2,5 km lange geul. Deze geul zal in de toekomst als onderdeel van het project “Weelde in de Beuningse Uiterwaarden” aangelegd worden om bij hoogwater nog meer water te kunnen afvoeren. ARK Natuurontwikkeling realiseert de Klimaatbuffer. De aanleg hiervan start volgens planning in het najaar van 2013 en bestaat uit het graven van een stuk nevengeul in Bunswaard en Staartjeswaard.
 
Vragen?
Heeft u vragen tijdens de werkzaamheden? Neemt u dan contact op met Corien Koreman, Boswachter Staatsbosbeheer via telefoonnummer 06-10016526 (i.v.m. vakantie pas vanaf 12 augustus bereikbaar). Heeft u voor 12 augustus al vragen? Neem dan contact op met Corne Balemans (beheerder projecten) via telefoonnummer 06-13349773
 of [email protected] Meer informatie over de klimaatbuffer en het programma Stroomlijn vindt u op www.rijkswaterstaat.nl/stroomlijn.

Bron: gemeentelijke website beuningen.nl

Gerelateerd artikel: 15 miljoen voor Beuningse Uiterwaarde

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook?
Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.
Liever via Twitter? Volg ons dan via @beuningennieuws
.