Het houdt niet op…

Foto:

…niet vanzelf. U heeft deze zin vast weleens voorbij horen komen in een
reclameblok op de radio of televisie. Heeft u ook een vermoeden van
huiselijk geweld of kindermishandeling in uw omgeving? Blijf er niet mee
zitten en vraag om advies aan de Beuningse vertrouwenspersoon.Bij huiselijk geweld en kindermishandeling denken veel mensen aan klappen en schoppen en andere vormen van lichamelijk geweld. Maar ook vernedering, verwaarlozing, seksueel misbruik en financiële uitbuiting zijn vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Huiselijk geweld en kindermishandeling zijn zeer ingrijpend. Voor het slachtoffer, voor de pleger maar ook voor de omgeving.

Juist als u twijfelt

Veel slachtoffers krijgen nooit hulp omdat niemand aan de bel trekt. Als u wat merkt van huiselijk geweld of kindermishandeling in uw omgeving, doe dan iets. Juist als u twijfelt. Vermoedt u dat een kind slachtoffer is van mishandeling of dat er sprake is van huiselijk geweld, kom dan altijd inactie. Bel de vertrouwenspersoon voor advies. Ook als u het niet zeker weet!
 
Wat doet de vertrouwenspersoon?
De vertrouwenspersoon Huiselijk geweld en kindermishandeling is een hulpverlener die uw situatie goed begrijpt. Hij of zij geeft u advies en denkt met u mee welke stappen er gezet kunnen worden. Ook kan de vertrouwenspersoon nagaan of een gezin al bekend is bij hulpverleningsinstanties. Nieuwe informatie kan belangrijk zijn. Daarnaast zijn ouders die kinderen mishandelen (uiteindelijk) vaak opgelucht dat er ondersteuning wordt geboden bij de opvoeding.
 
Blijf ik anoniem?
Ja, u blijft anoniem. De vertrouwenspersoon is er om u zo goed mogelijk te helpen. U hoeft uw naam niet te zeggen. U hoeft ook niet bang te zijn dat uw naam en adres worden doorgeven aan anderen. Als u contact opneemt met de vertrouwenspersoon betekent dit niet dat u automatisch ook een melding maakt. U kunt vrijblijvend uw ervaringen of twijfels voorleggen.
 
Vertrouwenspersoon
U kunt de vertrouwenspersoon Huiselijk geweld & kindermishandeling Beuningen altijd bellen, 06-43212305 of een e-mail sturen naar [email protected].

Bekijk de folder.

Bron: gemeentelijke website beuningen.nl

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook?
Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.
Liever via Twitter? Volg ons dan via @beuningennieuws
.