Burgemeester Hilko Mak: 1x per jaar is ook regelmatig

De VVD in Deurne is teleurgesteld over de reactie van B en W van de gemeente Deurne. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad in een vervolgbericht over de woonplaats van Hilko Mak, de Deurnese burgemeester en tevens oud Beuningse gemeenteraadslid.Hoe vaak Hilko in zijn woning in Deurne verblijft zou ‘een privĂ©-aangelegenheid‘ zijn en dat dat in ieder geval ‘regelmatig‘ is, is het antwoord van het college van B en W.

Tegen het Eindhovens Dagblad zegt raadslid Ruud Berkers dat de kernvraag afgedaan wordt als een privéaangelegenheid terwijl volgens de gemeentewet, de burgemeester zijn feitelijke woonplaats in Deurne dient te hebben.

De Deurnenaren reageren op de website voornamelijk negatief op het ‘nietszeggende antwoord’. Vergelijkingen met fraudeurs, handhaving van regels en integriteit komen allemaal aan de beurt. ‘1x per jaar is ook regelmatig….’, is een van de reacties. Een enkeling kan begrip opbrengen voor een burgemeester die net zoals veel andere Nederlanders, op dit moment lastiger zijn woning kan verkopen. Maar, daar ging het de VVD niet om. Die vroegen om transparantie over de verblijfplaats van de burgervader en het antwoord heeft geen helderheid gegeven. De VVD bekijkt nog of er vervolgvragen worden gesteld, aldus het Eindhovens Dagblad.

Gerelateerd(e) bericht(en)
23-07-2013 Woont Hilko Mak nog steeds in Beuningen?

Bron: ed.nl

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook?
Klik HIER en druk op de “Vind ik leuk” knop.
Liever via Twitter? Volg ons via @beuningennieuws
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _