Een eerste zonnestraal verkoopt meer ijs dan warmte

Foto:

De warmste 2 augustus ooit en Violento Beuningen zegt daardoor niet meer maar wel tot in de late uurtjes ijs te verkopen.”Het is niet zozeer de warmte dat bepaalt of men een ijsje komt kopen”, zegt Marcel Wennekes van ijssalon Violento in Beuningen. “Het is zelfs zo dat als het een aantal dagen warm blijft, de ijsverkoop weer terugloopt.”

“Nee, het is eerder een zonnetje dat plotseling doorbreekt op een druilerige dag waardoor men ineens het plan opvat om een ijsje te gaan halen”, is de ervaring van Marcel.

“Uiteraard zijn de warme dagen wel goed voor de verkoop in vergelijking met te koude natte dagen maar we merken op warme dagen dat je overdag niet eens zoveel meer ijs verkoop dan op minder extreem warme dagen. De mensen blijven met deze hitte juist binnen en de verkoop verschuift naar de avond. Dan komen ze het als toetje even halen. We zijn iedere avond tot 22.00 uur geopend en beginnen meestal rond negen uur al op te ruimen maar op zulke dagen blijft de verkoop echt tot op het laatst doorgaan.

Nog nooit eerder was het op 2 augustus zo warm op een plek in het land als vandaag. In hoofdstation De Bilt werd het vandaag 34,0 graden en het hoogst werd de temperatuur met 36,9 graden in Arcen. Het dagrecord van 2 augustus 1921  is daarmee gesneuveld. De dag komt veder zelfs in de top-10 van warmste dagen ooit.

Voor deze tropische temperaturen en voor echt ambachtelijk Italiaans ijs hoeven ze in Beuningen niet naar het buitenland. “Wij zijn hier in het dorp de enige die zelfgemaakt Italiaans ijs verkopen”,¬† zegt Marcel.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook?
Klik HIER en druk op de “Vind ik leuk” knop.
Liever via Twitter? Volg ons via @beuningennieuws
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _