Maandag gaat de bouwvak pas echt van start

Foto:

Volgens jarenlange traditie (de meeste organisaties bestaan al rond de veertig jaar) zijn aan het eind van de zomervakantie de kindervakantiebouwdagen. In de gemeente Beuningen hebben alle vier de kerndorpen een eigen bouwweek zodat de jeugd zich ook in de laatste week van de vakantie niet hoeft te vervelen.Dit jaar beginnen ze zowel in Weurt als in Winssen al op de maandag te bouwen. Ewijk start op dinsdag en Beuningen op woensdag.

Kindervakantieweek Weurt
klik
Met als thema ‘TV Weurt’ hebben de kinderen ook dit jaar echt vijf dagen lang de tijd om naar hartelust te bouwen, te schilderen en de boel in te richten. Aan activiteiten kunnen ze rekenen op een speurtocht, allerlei attracties, een playbackavond en een BBQ waar ook ouders, familie en belangstellenden welkom zijn. De vakantieweek begint op maandag 5 augustus 2013 om 09.30 uur op het schoolplein van de Ruyter. Inschrijven kan die dag vanaf 9.00 uur.
Traditiegetrouw wordt op vrijdag en zaterdag nog een wandeltweedaagse gehouden.

Jeugd Vakantiewerk Winssen
klik
In Winssen gaan de deuren van het bouwterrein van maandag 5 t/m donderdag 8 augustus open. De jongens en meisjes kunnen gaan bouwen aan eigen kasteel. Tussen het bouwen door worden Oud-Hollondse activiteiten georganiseerd. Er is een creatieftent en uiteraard ook een Bonte Avond. Inschrijven kan iedere dag vanaf 9.00 uur.

Bouwdorp Ewijk
klik
Kinderen van de groepen 1 t/m 8 in Ewijk mogen van dinsdag 6 t/m donderdag 8 augustus aan een eigen dorp gaan bouwen. Dit doen ze aan het scoutingterrein aan de Binnenweg 4B. Naast het bouwen worden er ook spelletjes en workshops georganiseerd en ook in Ewijk is er een playbackshow op de slotavond. Op maandag zijn toegangskaarten voor het bouwdorp in de voorverkoop bij Jan Linders.

Jeugdvakantieweek Beuningen
klik
Als laatste slaan de kinderen in Beuningen pas op woensdag aan het timmeren. De JVW in Beuningen bestaat dit jaar 40 jaar! Op 7, 8 en 9 augustus 2013 staat het dorp in het thema van beroepen. De bouwdagen in Beuningen worden altijd goed bezocht en ook dit jaar zitten de dagen met ruim 400 kinderen al helemaal vol. Schminken, Kappen en Relaxen in de theatertent, Knutselen, dansen en zingen in de grote tent, Springkussen, Stormbaan, Huifkartocht, Bingo, Voetbaltoernooi en diverse activiteiten die te maken hebben met het thema Beroepen staan op het programma. Ook hier een spetterende show als afsluiting. De JvwBShow is op donderdag om 14.00 uur.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook?
Klik HIER en druk op de “Vind ik leuk” knop.
Liever via Twitter? Volg ons via @beuningennieuws
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _