Alsnog picknicken en sprinkhanen eten

Foto:

Op zondag 25 augustus organiseert Het Dijkmagazijn samen met de Maas & Waal CultuurExpress een groots opgezette Picknick in de Beuningse uiterwaarden. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om met een eigen picknickmand vol lekkers en een kleurrijk picknick-kleed zich op de fiets naar de uiterwaarden te begeven en daar hun meegebrachte waar te nuttigen. Uiteraard zal er ook het nodige te koop zijn.

De picknick was eerder op 26 mei gepland maar vanwege het slechte weer geannuleerd. De nieuwe datum is 25 augustus geworden en jawel, ook nu staan wilde planten en sprinkhanen eten op het programma. Lees snel verder.

LuisterWaarde
Langs de Waaldijk vindt tegelijkertijd het project LuisterWaarde plaats; op de dijk en rondom de picknicklocatie worden verhalen voorgelezen, wordt voorgedragen, toneel gespeeld etc. Ook dat is een initiatief dat tot stand kwam met medewerking van de Maas & Waal CultuurExpress.

Hapjes van Sprinkhanen
Op het picknickterrein zullen allerlei activiteiten plaatsvinden voor jong en oud, zoals Romeins kleien, hutten bouwen, hapjes van wilde planten en …sprinkhanen (voor wie durft). Ter plekke kunnen zanglustigen onder zeer deskundige begeleiding van Wilbert Friederichs een ‘Waallied’ maken en zingen. Ook zullen bijzondere rondleidingen door de uiterwaarden worden gegeven en nog veel meer. Het onderstaande programma geeft u alle informatie.

Verder presenteren de erfgoedinstellingen uit het Land van Maas en Waal zichzelf en hun programma’s voor het najaar op verrassende wijze.

picknic-william

Ziet u zichzelf al zitten op een picknick-kleed in de prachtige uiterwaarden? Stap dan op 25 augustus op de fiets en kom naar de uiterwaarden bij het Dijkmagazijn in Beuningen. Tussen 11.00 en 14.00 uur zal het daar bruisen van de activiteiten; het terrein is de hele dag toegankelijk.

Omdat we bij dit feestelijke buitenevenement afhankelijk zijn van het weer, zal vanaf 22 augustus op de websites hetdijkmagazijn.nl en op cultuurexpress.nl worden aangegeven of de picknick door zal gaan. En nu maar hopen op een stralende, zonnige dag!

Programma

  • ‘Zingen aan de Waal’ met componist, dirigent en muzikale duizendpoot Wilbert Friederichs, liederen schrijven en zingen aan en over de Waal.
  • ‘Hutten bouwen’ met de Takkensjouwers van Het Dijkmagazijn.
  • ‘Romeins kleien’ met Lotte van Campen, LesInKunst
  • Excursie: ‘Een dijk van een geschiedenis’, met Ferdinand van Hemmen, Landschapshistoricus
  • Excursie: ‘Eet wilder dan wild’, samen met de culinaire plantengidsen van Het Dijkmagazijn
  • Doorlopend: gratis hapjes van wilde planten (en sprinkhanen)
  • En, zolang de voorraad strekt is er een barbecue van wildernis vlees, aangeboden door FREE Nature, de beheerder van de paarden en koeien in de uiterwaarden.

Hoofdfoto artikel: Ger Loeffen

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook?
Klik HIER en druk op de “Vind ik leuk” knop.
Liever via Twitter? Volg ons via @beuningennieuws
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _