Invoering afvalpas voor milieustraat

Foto:

In de week van 25 augustus ontvangt u uw afvalpas voor de milieustraat aan de Kanaalstraat 401 in Nijmegen.Gemeente Beuningen maakt gebruik van de milieustraat Dar aan de Kanaalstraat in Nijmegen. Inwoners uit Beuningen kunnen grof huishoudelijk afval aanbieden volgens de regels die gemeente Beuningen heeft vastgesteld.

Dar heeft besloten om afvalpassen in te voeren om de registratie van de bezoekers te verbeteren. Vanaf 2 september is het voor inwoners uit Beuningen niet meer mogelijk om zonder afvalpas grof afval aan te bieden.
 
Geen gebruik van milieustraat Bijsterhuizen
Op industrieterrein Bijsterhuizen is onlangs een nieuwe milieustraat in gebruik genomen door gemeente Wijchen en Nijmegen. De gemeente Beuningen is met deze gemeenten in gesprek over de mogelijkheid om ook bij deze milieustraat grof afval aan te bieden. Eind 2013 wordt dit duidelijk.

Vanaf 2 september heeft u een afvalpas nodig als u afval brengt naar de milieustraat aan de Kanaalstraat in Nijmegen.

Uw paspoort of rijbewijs geldt niet als legitimatie. Neem de afvalpas dus altijd mee. U kunt maar één afvalpas per keer gebruiken. De tarieven voor het brengen van afval veranderen in 2013 niet. Deze blijven zoals ze nu zijn.
 
Verbouwing milieustraat
De milieustraat wordt verdeeld in twee rijroutes, een rijroute voor de gratis afvalstromen en een rijroute voor de betaalde afvalstromen. De werkzaamheden hiervoor beginnen eind 2013. Rond de zomer 2014 is ook de Kanaalstraat optimaal ingericht voor de gratis en betaalde afvalstromen en bijbehorende dienstverlening. Tot die tijd wordt de afvalpas gezien als legitimatiebewijs voor toegang tot de Kanaalstraat. De nieuwe dienstverlening met twee rijroutes en bijbehorende weging en verrekeningen gaat in als de Kanaalstraat is ingericht volgens deze eisen.
 
Geen afvalpas nodig op de gemeentewerf
Op de gemeentewerf kunt u terecht voor gratis afvalstromen zoals papier en elektrische apparaten. Bij een bezoek aan de gemeentewerf heeft u geen afvalpas nodig. Op www.dar.nl/beuningen kunt u vinden waar u met uw afval terecht kunt.

Openingstijden
Milieustraat Kanaalstraat 401, Nijmegen
Maandag t/m vrijdag        8.00 -16.00 uur
Zaterdag                               8.30 -16.00 uur
 
Milieustraat Gemeentewerf, Van Heemstraweg 95, Beuningen
Maandag t/m vrijdag         8.00 -12.00 uur en 13.00 -16.00 uur