Meld u aan voor Burgernet

Foto:

Bent u bereid mee te helpen uw leefomgeving veiliger te maken? Meldt u
zich vandaag nog aan voor Burgernet, een samenwerking tussen de
gemeente, politie en inwoners om in noodgevallen snel mensen te
bereiken.Wat is Burgernet?
Met Burgernet gebruiken we een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven. De achterliggende gedachte is: hoe meer ogen en oren we gebruiken bij de opsporing van vermiste personen of verdachten, hoe groter de kans dat we ze samen opsporen. Eerder werd gebruik gemaakt van sms-alert. Hierbij werden alleen sms-berichten verstuurd. Het voordeel van Burgernet is dat er naast sms-berichten ook gesproken berichten naar mobiele en vaste telefoon verzonden kunnen worden.
 
Hoe werkt het?
De meldkamer van de politie kan een Burgernetactie starten wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld als er een melding binnenkomt van een vermist persoon, een overval of inbraak. Maar ook bij een grote calamiteit. Dan kan een grote groep mensen geïnformeerd worden. Bent u deelnemer van Burgernet, dan ontvangt u een gesproken bericht of een sms-bericht op uw vaste en mobiele telefoon. In dat bericht vertelt de politie wat er aan de hand is. Ziet u naar aanleiding van dit bericht iets in uw omgeving, dan kunt u dit doorgeven via een speciaal telefoonnummer.
 
Doe mee en meld u aan
Laten we samen een bijdrage leveren aan een veilige leefomgeving. Al enkele malen is door tips van deelnemers van Burgernet een vermist persoon opgespoord of een verdachte aangehouden. Om in de toekomst nog meer mensen te bereiken zijn zoveel mogelijk deelnemers nodig. Ook u! U kunt zich inschrijven via
http://www.burgernet.nl/
(klik op Aanmelden).
 
Burgernet op de markt in Beuningen
Kom op dinsdagochtend 27 augustus 2013 naar de stand van Burgernet op de weekmarkt in Beuningen. Burgemeester Carol van Eert is hier samen met vertegenwoordigers van politie en Burgernet aanwezig om uw vragen te beantwoorden en uw aanmelding in ontvangst te nemen.
 
Informatie
Op www.burgernet.nl vindt u alle informatie. U kunt ook contact opnemen met Bureau Burgernet via telefoonnummer 026 – 376 31 36 of per e-mail via [email protected].

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook?
Klik HIER en druk op de “Vind ik leuk” knop.
Liever via Twitter? Volg ons via @beuningennieuws
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _