Terrassen plaatsen wordt leuker in Beuningen

Foto:

En gemakkelijker. Althans, dat is de bedoeling van het per 1 september invoeren van nieuwe beleidsregels voor terrassen in de gemeente BeuningenSinds 2007 verminderen officiële regelingen, wetten en bemoeienissen van de overheid (de zgn. deregulering), waardoor de Algemene Plaatselijke Verordening  (APV) ook is gewijzigd.

De gemeente Beuningen probeert deze deregulering zoveel mogelijk toe te passen. “Zeker ook om de ondernemers meer mogelijkheden te geven in deze moeilijke tijden’, aldus de gemeente. In hoofdlijn komt het er op neer, dat terrassen moeten passen in hun omgeving en dat er er meer mogelijkheden zijn om een terras te exploiteren.

Leuker wordt het voor de ondernemer omdat hij zelf de kleuren en materialen van het terras mag bepalen en dat parasols reclame-uitingen mogen hebben. Gemakkelijker wordt het doordat er geen vergunning nodig is zolang men voldoet aan de regels van de APV en de beleidsregels voor terrassen. Indien er wel een vergunning nodig is, is deze voortaan voor onbepaalde tijd geldig (was 5 jaar). Wat de terrasexploitant zeker zeker ook gemakkelijk zal vinden is dat er geen verschil meer is tussen een winterterras en een zomerterras.

Het hele jaar zomerterrassen
Een winterterras (van 1 november tot 1 maart) is kleiner dan een zomerterras, en heeft slechts één rij stoelen met tafeltjes ertussen. Ook moet het winterterras direct aan de voorgevel van het bijbehorende pand zijn geplaatst en iedere dag opgeruimd worden. Bij een zomerterras mag het meubilair, mits bij elkaar gebonden, buiten blijven staan. Volgens de nieuwe beleidsregels hebben we dus het hele jaar zomerterrassen.

Toch nog regeltjes tegen overlast
Voor de terrassen geldt dat ze  van zondag tot en met maandag dicht moeten zijn na 22.00 uur. Op vrijdag en zaterdag mag het terras tot 24.00 uur open blijven. Deze sluitingstijden gelden het hele jaar door. Bij evenementen kan er door het aanvragen van een  evenementenvergunning tijdelijk worden afgeweken van de sluitingstijden.

De regels gelden voor alle openbare  terrassen in de Horeca ook die op eigen terrein.
Bij terrassen op gemeentegrond gelden meer regels  en de regels in het centrum zijn strenger dan daarbuiten.
 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook?
Klik HIER en druk op de “Vind ik leuk” knop.
Liever via Twitter? Volg ons via @beuningennieuws
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _