Eerste afvalpassen binnen

DAR heeft besloten de afvalpas in te voeren om de dienstverlening aan de inwoners eenduidig en betaalbaar te maken en oneigenlijk gebruik van de milieustraat te voorkomen. Ook inwoners van de gemeente Beuningen maken gebruik van de milieustraat Kanaalstraat in Nijmegen. De eerste huishoudens hebben de afvalpas inmiddels ontvangen. Voor 2 september zullen alle huishoudens van de gemeente Beuningen een afvalpas ontvangen hebben.Vanaf 2 september 2013 hebben inwoners van de gemeente Beuningen  deze afvalpas nodig als ze de milieustraat in Nijmegen bezoeken. Een paspoort of rijbewijs geldt dan niet meer als toegangsbewijs. De afvalpas is gekoppeld aan het huisadres. Als men verhuist dient de afvalpas voor de nieuwe bewoners achtergelaten te worden.

Verbouwing milieustraat

De milieustraat aan de Kanaalstraat gaat verbouwd worden. Rond de zomer 2014 is de Kanaalstraat ingericht voor gratis een betaalde afvalstromen. Zodra de verbouwing rond is wordt het grof afval gewogen. Tot een gewicht van 250 kilo per jaar aan betaalde afvalstromen wordt niets in rekening gebracht. Boven dit gewicht geldt een voordelig tarief van € 0,14 / kg.  De tarieven voor 2013 blijven  ongewijzigd.

Geen afvalpas nodig op de gemeentewerf
Op de gemeentewerf kunt u terecht voor gratis afvalstromen zoals papier en elektrische apparaten. Bij een bezoek aan de gemeentewerf heeft u geen afvalpas nodig. Op www.dar.nl/beuningen kunt u vinden waar u met uw afval terecht kunt.

Openingstijden
Milieustraat Kanaalstraat 401, Nijmegen
Maandag t/m vrijdag 8.00 -16.00 uur
Zaterdag 8.30 -16.00 uur

Milieustraat Gemeentewerf, Van Heemstraweg 95, Beuningen
Maandag t/m vrijdag 8.00 -12.00 uur en 13.00 -16.00 uur

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit
Beuningen – Ewijk – Weurt – Winssen?
c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c Klik “Vind ik leuk” op Facebook
i4xifolx6ja8i71xk19osm77h of volg ons via Twitter
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _