Startersbeurs biedt jongeren een baan

NIJMEGEN – Voor gediplomeerde jongeren zonder werkervaring is het moeilijk om een baan te vinden. Aan de andere kant maakt de huidige economische situatie het voor werkgevers moeilijk om gemotiveerde jongere medewerkers binnen te halen. Voor deze jongeren en werkgevers biedt de Startersbeurs een oplossing.

Wat is de Startersbeurs?
Met deze beurs kunnen jonge starters op de arbeidsmarkt gedurende zes maanden werkervaring opdoen in het bedrijfsleven en zodoende hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en verbeteren. In deze periode ontwikkelen zij competenties en vaardigheden die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt én die aansluiten bij het opleidingsniveau. De starter ontvangt van de werkgever een tegemoetkoming van minimaal 500 euro per maand. Daarnaast bouwt de starter voor iedere maand die hij of zij met de Startersbeurs werkzaam is geweest een spaartegoed op van 100 euro. Het opgebouwde tegoed kan na afloop van de werkzaamheden worden ingezet voor scholing, een cursus of een certificeringstraject.

De werkgever ontvangt van de gemeente een bijdrage in de begeleidingskosten van de Starter van netto € 500,- per maand, waardoor de kosten voor de organisatie minimaal zijn.

Voor starters op de arbeidsmarkt hebben de gemeenten Nijmegen, Beuningen, Heumen, Druten, Wijchen, Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Mook en Middelaar en Ubbergen een nieuwe regeling. Jongeren die klaar zijn met hun opleiding kunnen aan de slag met de Startersbeurs. Een kans om zes maanden werkervaring op te doen bij een bedrijf naar keuze. Vakkennis verwerven in de praktijk, tegen een prima vergoeding. Jouw kickstart op de arbeidsmarkt, met de Startersbeurs!

Kick-off Startersbeurs Regio Nijmegen
Tijdens de kick-off op 5 september 2013 wordt het startschot gegeven voor de Startersbeurs Regio Nijmegen. Dus wil je kennis maken met de Startersbeurs en wat het voor jou als starter op de arbeidsmarkt kan betekenen? Kom dan op donderdag 5 september om 16.30 uur naar de raadzaal op het Stadhuis in Nijmegen (Korte Nieuwstraat 6, 6511 PP Nijmegen).
 
Informatie
Op de (tijdelijke) website www.startersbeurs.nu/regio-nijmegen kunnen starters en werkgevers informatie en voorwaarden vinden over de Startersbeurs. Tevens kunnen werkgevers al vacatures plaatsen op de website.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit
Beuningen – Ewijk – Weurt – Winssen?
c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c Klik “Vind ik leuk” op Facebook
i4xifolx6ja8i71xk19osm77h of volg ons via Twitter
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _