Derde verdachte straatroof opgepakt

BEUNINGEN – In het onderzoek naar een gewelddadige straatroof in Beuningen op vrijdag  2 augustus, heeft de politie een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Nijmegen. Twee andere Nijmegenaren waren al eerder aangehouden als verdachte.

Het slachtoffer, een 19-jarige inwoner van Beuningen, meldde zich die avond even na tien uur bij de politie, kort nadat hij op de Burgemeester van Suchtelenstraat in zijn woonplaats door drie jongeren zou zijn beroofd. Onder dreiging van geweld waren enkele waardevolle spullen buitgemaakt. Het slachtoffer was verder met de schrik vrij gekomen.

Manchester United-shirt
Agenten troffen even later op de Schoenaker in Beuningen de twee Nijmegenaren aan (beiden 17 jaar) die aan het door het slachtoffer opgegeven signalement voldeden. Zo had het slachtoffer verteld dat een van de daders een shirt droeg van Manchester United, wat een van de Nijmegenaren aan bleek te hebben.

Meer zaken
Bij het daarop volgende onderzoek kwam de derde verdachte in beeld. Hij werd vorige week donderdag 22 augustus aangehouden. Ook tips die via Meld Misdaad Anoniem waren binnengekomen hielpen mee in dit onderzoek. De politie verdenkt de drie Nijmegenaren overigens van meer zaken. Twee van hen zitten nog vast, de derde is onder voorwaarden geschorst.

Rode Golf
Zo is inmiddels bekend dat de drie in Malden op 25 juli op de Rijksweg ter hoogte van McDonalds geprobeerd zouden hebben een fietser te beroven. Het slachtoffer zag echter kans te ontkomen. Daarbij was ook een rode VW Golf gezien waarvan de inzittenden voor de politie belangrijke getuigen zouden kunnen zijn. Zij worden dan ook verzocht zich te melden. De politie is bereikbaar onder telefoonnummer 0900-8844.

Gerelateer(d)e bericht(en)
14-08-2013 Politie op zoek naar derde verdachte en getuigen
03-08-2013 Nijmeegs duo snel opgepakt na straatroof in Beuningen

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit
Beuningen – Ewijk – Weurt – Winssen?
c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c Klik “Vind ik leuk” op Facebook
i4xifolx6ja8i71xk19osm77h of volg ons via Twitter
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _