Kabouters zoeken in de Roodslag

Het is een groot geheim: Op vrijdagavond  13 september, tijdens de griebelgrauw, zijn er in Het Roodslag kabouters te zien. Maar alleen door kinderen. Ga op zoek naar  kabouter Griebelgrauw en andere kabouterhelden uit de verhalen die worden verteld door voorlezers van de Bibliotheek Beuningen.

Bijna niemand weet het, maar soms kunnen kinderen kabouters zien. Met moeite, omdat het altijd zo tegen de griebelgrauw is en het schemerig wordt tussen de bomen. Maar toch zien kinderogen dan waar en hoe kabouters wonen.

Je moet welgoed opletten waar je loopt, want er slingert wel eens een kruiwagen op het pad. Of een kabouterskateboard.

Kabouters staan er om bekend dat ze de natuur helpen: het zijn dus echte helden. Vandaar dat de Bibliotheek de beste verhalenvertellers heeft uitgenodigd voor spannende kabouterheldenverhalen.

Een paar tips:1) houd deze avond altijd je handen op de rug, want je mag niets, maar dan ook helemaal niets van de kabouterspullen aanraken. Als er mensenkinderlucht aan komt willen ze die niet meer. 2) De meeste kans om ze te zien maak je als je een (zelfgemaakte) lantaarn meeneemt. Geen zaklamp, want dat harde licht jaagt de kabouters schrik aan. En neem ook je (groot)ouders mee, om te voorkomen dat je verdwaalt.

Laatste tip: trek stevige schoenen aan.

LET OP: Bij slecht weer zijn de kabouters niet te zien. Vanaf 15.30 uur staat op de website of de activiteit doorgaat. Bellen kan ook.

Kabouterpad Roodslag, vrijdag  13 september, inloop vanaf 17.30 uur, einde19.30 uur. Startplaats ingang Roodslag, Kloosterstraat Beuningen. Deelname € 2,50 p.p.
Kinderen met een zelfgemaakte lantaarn krijgen 1,- korting.

Zie voor agenda hetdijkmagazijn.nl en facebook.com/Dijkmagazijn

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit
Beuningen – Ewijk – Weurt – Winssen?
c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c Klik “Vind ik leuk” op Facebook
i4xifolx6ja8i71xk19osm77h of volg ons via Twitter
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _