Procedure Zandwinning Winssen gaat verder

WINSSEN – In de raadsvergadering van 24 september aanstaande beslist de raad over het voorstel om het bestemmingsplan dat in voorbereiding is voor de zandwinning in Winssen, gewijzigd vast te stellen.De gemeente Beuninen gaat 30 miloen ton industriezand voor de Nederlandse markt winnen. 5 Miljoen ton komt uit de plas bij Beuningen. 22,5 Miljoen ton moet uit de plas(sen) ten zuiden van de dorpskern Winssen komen en de laatste 2,5 miljoen ton uit de afgravingen van een voorhaven.

Het project voor deze zandwinning in Winssen heet H1. In het project hoort de voorhaven en Geertjesgolf. Het totale project levert 30 miljoen metselzand op. De gemeente is dit project al jaren aan het voorbereiden. Inwoners van Deest en Winssen zijn tijdens informatie- en inloopavonden geïnformeerd.

Belanghebbenden hebben zienswijzen ingediend die aanleiding gaven tot het uitvoeren van enkele onderzoeken. De gemeente Beuningen heeft o.a. een geluidsonderzoek en  een onderzoek naar de flora gedaan. Volgens de gemeente geven deze onderzoeken geen aanleiding om het project stop te zetten en stelt de raad voor om het bestemmingsplan eerder ter inzage te leggen. 

Het bestemmingsplan wordt in de Commissie Ruimte van 10 september a.s. (19.30 uur) besproken. Belanghebbenden en belangstellenden kunnen hierbij aanwezig zijn.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit
Beuningen – Ewijk – Weurt – Winssen?
c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c Klik “Vind ik leuk” op Facebook
i4xifolx6ja8i71xk19osm77h of volg ons via Twitter
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _