Ernst Kappers knipt voor Stichting Haarwensen

Foto:

BEUNINGEN – Sinds 1 september 2013 is Ernst Kappers uit Beuningen aangesloten bij de Stichting Haarwensen. Haarwensen heeft tot doel om kinderen die door een chemokuur of een haarziekte kaal zijn een mooie natuurhaar pruik te geven.Een pruik van echt haar kost rond de €1500,-, en de verzekering vergoed daar maar een klein gedeelte van. Het haar dat wordt gebruikt voor het vervaardigen van de pruik komt van Nederlandse haardonoren. Met 7 vlechten van minimaal 25 cm kan een mooie pruik gemaakt worden.

Bij Ernst Kappers wordt het haar in een vlecht afgeknipt, en knippen ze gratis het haar in een afgesproken model. Daarna wordt de vlecht opgestuurd en krijgt de haardonor een berichtje als het haar is aangekomen.

Vijf nichtjes, Marjolein, Anneloes, Hannah, Pien en Juul hebben tegelijk hun prachtige haren gedoneerd. Daar kan weer een mooie pruik van gemaakt worden voor kinderen die het eigen haar hebben verloren.

haarwensen-nichtjes

Eisen voor donorhaar
Al 88 kinderen zijn in de laatste jaren voorzien van een mooie pruik. Het donorhaar moet wel aan een aantal eisen voldoen. Immers een kind kan geen grijs haar dragen. Of met een gekleurd koppie lopen. Als u graag haardonor wilt zijn dan kunt u bellen (024-677 4272) naar Ernst Kappers voor meer informatie.

www.facebook.com/ernstkappers

www.haarwensen.nl