Nieuwe cursussen voor mensen met een beperking

Wil je sterker, weerbaarder of sociaal vaardiger worden? Wil je meer weten over de opvoeding van je kind? Of heb je juist behoefte aan advies, informatie of lotgenotencontact door een beperking van jezelf of iemand in je omgeving, zoals een Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) of een Autisme Spectrum Stoornis (ASS)?

Dan is een cursus of bijeenkomst van MEE misschien iets voor jou of je naaste(n). In september starten nieuwe cursussen en bijeenkomsten van MEE Gelderse Poort aan de Ruyterstraat 242 in Nijmegen. Meer informatie en aanmelden via www.meegeldersepoort.nl of bel de Servicedesk van MEE Gelderse Poort 088 – 633 00 00.

Cursussen/groepen voor kinderen en jongeren

  • Breincursus voor kinderen vanaf 9 jaar met een ouder met NAH.
  • Brusjesgroep voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die een broertje of zusje (brusje) met een beperking hebben. Een groep om op een speelse manier ervaringen te delen wat het betekent om in een gezin op te groeien met een speciale broer of zus.
  • Sterke meiden cursus voor meiden van 12 t/m 19 jaar die moeilijk lerend zijn en op een goede manier willen leren omgaan met zichzelf, vrienden, relaties en grenzen.

Cursussen/groepen voor (jong)volwassenen

  • Weerbaarheidstraining voor vrouwen vanaf 18 jaar die moeilijk lerend zijn.
  • Omgaan met geld cursus voor volwassenen die door hun beperking moeilijkheden ondervinden in de omgang met geldzaken.

Cursussen/groepen voor ouders

  • Oudergespreksgroep voor ouders van kinderen van 0 t/m 6 jaar of 7 t/m 16 jaar met een ontwikkelingsachterstand en/of beperking. Welke invloed heeft dat op uw gezinsleven? In deze gespreksgroep kunt u met andere ouders ervaringen uitwisselen.
  • Oudergespreksgroep voor ouders die zelf op het speciaal onderwijs (MLK) hebben gezeten en vragen hebben over de opvoeding van de kinderen.

Cursussen/groepen voor partners

  • Partnergroep ASS voor partners van mensen met een diagnose/vermoeden van ASS.
  • Lotgenotencontact NAH voor partners/verwanten van mensen met NAH.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit
Beuningen – Ewijk – Weurt – Winssen?
c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c Klik “Vind ik leuk” op Facebook
i4xifolx6ja8i71xk19osm77h of volg ons via Twitter
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _