Forza4Energy4All 2013 haalt € 357.795 op

Foto:

Afgelopen weekend gingen de deelnemers van Forza4Energy4All de uitdaging
aan. Op 6, 7 en 8 september bedwongen zij fietsend, wandelend of
hardlopend de Italiaanse bergen: de Gavia, de Mortirolo en/of de
Stelvio.Foto v.l.n.r.:  Petra en Theo Wijgers, Jan v.d. Geijn, Sjon v.d. Broek en Geert Hendriks
Ontbrekend: Marcel Theunisse en Berry Suntenmaartensdijk

Voor het indrukwekkende wielerevenement hadden ruim 100 deelnemers zich aangemeld. Het merendeel fietsers, maar ook aan aantal stoere wandelaars en hardlopers. Uit Beuningen nam de groep ForzaBeuningen deel aan het evenement.

Gavia en Mortirolo

Op vrijdag was de eerste beproeving het beklimmen van de Gavia. Dit was meteen een zware klim maar het hele team wist de top te bereiken. Op zaterdag stond de Mortirolo – de muur – op het programma. “De Stevio mag dan de langste klim zijn”, zegt een van de teamleden, maar de Mortirolo is zeker de venijnigste. Op die klim kom je jezelf minimaal een keer tegen, je looptonvermijdelijk tegen je grenzen aan. Je moet er over heen en wanneer dat lukt is de aankomst op de top geweldig. Een geluksgevoel maakt zich van je meester.”

Na weer een snelle afdaling volgde er nog een gemene laatste 24 km met een stuk met stijgingspercentage van 17%. Een vals plat noemen ze dat daar. Met een voldaan gevoel maakte het team zich op voor de derde dag, de klim van de Stelvio, de finale.

Stelvio
Zondag 8 september beloofde mooiste dag van de hele forza4energy4all te worden. Emoties zouden loskomen. Het bereiken van de top van de Passo di Stelvio zou de ultieme climax worden van de deelnemers, fietsers als wandelaars. Patiëntjes, familieleden en supporters hadden alles in stelling gebracht voor een heldenontvangst boven aan de top.

Maar helaas, slechte weersomstandigheden maakten het niet mogelijk om de top te bereiken. De 100-km groep was vroeg vertrokken en hadden de top nog wel bereikt. Zij konden echter vanwege het barre weer (2 graden) niet aan de te gevaarlijke afdaling beginnen. De 50-km rijders vertrokken later op de dag en het merendeel moest halverwege stoppen. Doorrijden zou ook hier een te hoog risico op ongevallen opleveren. De sportieve teleurstelling onder de deelnemers was groot. Maar ook bij de organisatie, patiëntjes, familieleden en supporters.

Een kleine groep heeft toen het weer toch nog wat beter werd alsnog de klim voortgezet en zij hebben alsnog het eindpunt, Passo dello Stelvio bereikt. Dit gaf toch nog het gevoel van een waardige afsluiting van een geweldig en succesvol evenement.

Mede dankzij de inspanningen van ForzaBeuningen is het totaalbedrag van  forza4energy4all op € 357.795 uitgekomen.

Foto: Geert Hendriks wijst trots de hoogte van de zojuist beklommen Mortirol aan
img00000082

Voor meer informatie: www.forza4energy4all.nl