Weurt als filmset voor ‘Een tweede kans’

WEURT/NIJMEGEN – Cultureel centrum De Balie in Amsterdam organiseert op dinsdag 12 november 2013 een debat-avond waar de vraag of pedofielen een tweede kans verdienen centraal zal staan. Voorafgaand aan het debat wordt de film ‘Een tweede kans’ van regisseur Sander Burger getoond. De afgelopen dagen vonden de opnames in Nijmegen en Weurt plaats.De film wordt vrijdagavond 15 november door HUMAN op TV uitgezonden. In ‘Een tweede kans’ redt een man de zoon van de plaatselijke dominee. Zij roept hem in haar zondagse preek uit tot held maar daarna blijkt hij in het verleden veroordeeld te zijn geweest voor pedofilie. Het dorp is in rep en roer en de dominee worstelt met het duivelse dilemma: steunt ze de man die haar zoon redde of kiest ze de kant van haar dorpsgenoten.

De opnames van de film vonden in Nijmegen en Weurt plaats. Ans Burgers van CafĂ© Zaal ’t Centrum in Weurt ziet haar huis en zaal in filmsets veranderen. In het huis woont de moeder van de pedofiel. Hij woont weer in het dorp om zijn moeder te verzorgen. Afgelopen dinsdag vonden daar de opnames plaats. Zaterdag is ’t Centrum de locatie waar gefilmd wordt. Verontrustte dorpelingen komen daar bij elkaar om te bespreken wat ze tegen de ongewenste inwoner kunnen ondernemen.

“Vanavond zijn weer opnames bij mijn huis”, vertelt Ans. “Maar ik heb hier vanaf half zeven een 25-jarig huwelijksfeest en kan er zelf niet bij zijn. Dat is wel jammer maar dinsdag komen ze ook weer hier op het terras nog een keer draaien. Als jullie vanavond wat foto’s maken kan ik ze morgen op de site bekijken”, stelt de altijd goedlachse gastvrouw voor.

Ans Burgers vindt het maar wat gezellig zoveel leven in de brouwerij
fzzlpy6lk6m6hp5spabv8zooj

Het bekende wachten op een filmset viel zaterdag reuze mee
h6djzynhv59cm9jepx3cij5va

Sander Burger  schiet Hans Straten aan voor een vraagje
t6kqu84w9c29ncnvd66v3bulo

lzsqfdsd7sw73i129uig4d302

De figuranten krijgen te horen dat ze zo deel uitmaken van een groep dorpelingen die bij elkaar gekomen zijn omdat ze verontrust zijn over de aanwezigheid van een pedofiel in hun dorp
ul4kdnujzctuda7pmp676q70e

Nu mag er nog gelachen worden, straks moet een grimmige sfeer uitgebeeld worden
e4mjp4cobpr1c76kcllf1684x

Een groepje hangjongeren komen ook in het stuk voor. Op blitse scooters van buurman autobedrijf Van Haren.
shv2glpnjeiejj82m9awa7kgd

fpbp9cf5ye84el27dtxq8j32z

nfq9d3kqph8xbqz72pv3g6olz

Bekijk meer foto’s op Facebook

Het debat vindt plaats op dinsdag 12 november 2013.
De film wordt op vrijdag 15 november op TV uitgezonden.
Van de website www.debalie.nl waar het debat plaats zal vinden:
l2ficck959qzcarvcxf66vygc

Bronnen:
hwww.welingelichtekringen.nl
www.debalie.nl

www.human.nl/duivelsedilemmas