Generatiepark Winssen aast op trapveldje

Een groep inwoners van Winssen hebben het initiatief genomen om een middels een buurtproject ‘Generatiepark Winssen’, de leefbaarheid te verhogen met een openbare groene ontmoetingsplek voor alle generaties. In het plan is aankoop van het zogenaamde trapveldje in Winssen een belangrijke stap naar de realisatie.Om het plan uit te kunnen voeren heeft de stichting geld van fondsen nodig. Om hiervoor in aanmerking te komen maakt de stichting meer kans als zij aannemelijk kunnen maken dat de plannen uitvoerbaar zijn. Het belangrijkste in dit plan is het wel of niet beschikking hebben over het perceel waarop het park gebouwd moet worden.

Het park zal op het trapveldje in Winssen moeten komen. Een perceel dat onlangs door de gemeente  als ontwikkellocatie aangewezen is. Leonie Overdijk, van het bestuur van de stichting, zegt dat de stichting de gemeente een bod gedaan heeft om € 100.000 euro mee te financieren. Als de gemeente hiermee akkoord gaat, komt het park al meer in beeld. De stichting denkt met een eventuele toezegging van de gemeente, bij diverse fondsen steun en ook eventueel subsidie van de Provincie te kunnen krijgen.

De gemeente laat in een reactie weten wel al een standpunt ingenomen te hebben maar doet daar geen mededeling over totdat de betrokkenen geïnformeerd zijn.

Facebook/Stichting-Generatiepark

Bekijk het initiatief op kernmetpit.nl en het interview van WebTV met Leonie Overdijk
(vanaf 3:54 min)


Gerelateer(d)e bericht(en)

18-06-2013 Bouw groene hart Winssen: Komt van uitstel afstel?
29-04-2013 Duidelijke richtlijnen ontwikkellocaties nodig
05-04-2013 Gemeente gaat 15 locaties verkopen

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit
Beuningen – Ewijk – Weurt – Winssen?
c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c Klik “Vind ik leuk” op Facebook
i4xifolx6ja8i71xk19osm77h of volg ons via Twitter
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _