Herfst voor de deur: Investeer in isolatie 

Foto:

Een goede tijd om te investeren in de isolatie van uw woning. U kunt subsidie krijgen en een flinke besparing op uw energierekening behalen die zich
gemiddeld binnen 4 jaar weer terugverdient! Behalve lagere energiekosten heeft u meer comfort en draagt u bij aan een beter milieu.De Provincie Gelderland heeft ook in 2013 de succesvolle subsidieregeling energie-aanpak van woningen voor particulieren ingezet. De regeling loopt tot eind 2014. In totaal stelt de provincie 9,6 miljoen euro beschikbaar. De gemeente Beuningen heeft voor de gehele periode een maximale subsidie € 200.000,- gekregen.
 
In de regeling dat tot 2013 liep konden particuliere woningbezitters subsidie krijgen voor de isolatie van de vloer, gevel en dak van maximaal 500 euro per woning. De regeling is in 2013 verlengd tot eind 2014 en uitgebreid met glasisolatie (HR++ of beter). Alleen woningen gebouwd vóór 1980 komen voor een bijdrage in aanmerking.

Krijg meer door met meer eigenaren aan te vragen
De ervaring leert dat huiseigenaren eerder een subsidie aanvragen en dus tot isolatie van hun woning overgaan als gezamenlijk, met meer eigenaren, gelijktijdig een subsidie wordt aangevraagd. Om dit te stimuleren hebben gemeenten de mogelijkheid om voor dergelijke aanvragen voor tenminste 6 woningen in straat, buurt of appartementsgebouw de bijdrage te verhogen tot 750 euro per woning.

Nog 90% subsidie beschikbaar
Bij gemeente Beuningen is op 1 september van dit jaar iets meer dan € 19.000,- aan subsidies aangevraagd waardoor nog 90% in de pot zit voor subsidie voor dak-, vloer- en woningisolatie. Dit is een bedrag van €180.890,- wat nog door burgers aangevraagd kan worden. Met de 6% BTW op woningrenovatie is het een geschikt moment om deze werkzaamheden te laten doen. Lees meer op woningisolatie.nu. Voor meer informatie en afhandeling van een aanvraag dient u echter rechtstreeks contact op te nemen met de gemeente.