Verkoop kinderpostzegels start woensdag

GEMEENTE – Als op woensdagmiddag 25 september de bel gaat, dan kan het zomaar een kind zijn dat meedoet aan de 65e editie van de Kinderpostzegelactie! Ook dit jaar doen de scholen in Gelderland weer in volle getale mee.Meer dan 31.000 kinderen van 721 basisscholen in Gelderland gaan eind september op pad om kinderpostzegels, kaarten en pleisters te verkopen. In 2012 bracht de verkoop in Gelderland € 1.537.385 op. De opbrengst van de Kinderpostzegelactie wordt besteed aan projecten voor kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland.

Ook in Gelderland ondersteunt Stichting Kinderpostzegels diverse projecten. In Nijmegen is dat de Talita-Koemi School. Een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen van 4 tot 20 jaar. De school ontving een bijdrage aan de werkweken voor hun leerlingen vanuit het Vakantiefonds van Kinderpostzegels.

Anton Corbijn maakte dit jaar de foto’s voor de 65e editie van de Kinderpostzegelactie. Corbijn bezocht namens PostNL en Stichting Kinderpostzegels een onderwijsproject in Ethiopië. Daar fotografeerde hij kinderen voor de nieuwe serie kinderpostzegels. Mede dankzij de steun van Stichting Kinderpostzegels kunnen deze kinderen naar school en hoeven zij niet meer te werken.  Stichting Kinderpostzegels wil voor álle kinderen goed onderwijs. ‘Laat kinderen leren’ is daarom het thema van de Kinderpostzegelactie 2013.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit
Beuningen – Ewijk – Weurt – Winssen?
c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c Klik “Vind ik leuk” op Facebook
i4xifolx6ja8i71xk19osm77h of volg ons via Twitter
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _