Werkzaamheden knooppunt Ewijk

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 4 oktober 2013, 21:00 uur tot maandag 7 oktober 2013, 6:00 uur werkzaamheden uit aan de weg van Druten (N322) richting Nijmegen (A73) in knooppunt Ewijk. Verkeer dat die periode van Druten naar Nijmegen wil rijden, moet rekening houden met een omleiding via knooppunt Bankhoef. De omleiding staat met gele borden langs de weg aangegeven. Houd rekening met een langere reistijd. Verkeer dat in het eerste weekend van oktober van Druten (N322) in knooppunt Ewijk richting Den Bosch (A50) of Arnhem (A50) wil rijden, kan gewoon gebruik maken van het knooppunt. 

Optimalisatie
De afgelopen periode is knooppunt Ewijk aangepast aan de wegverbreding A50 Ewijk Valburg. In dat kader is een aantal zogenaamde verbindingswegen in het knooppunt aangepast. Dat geldt ook voor de verbindingsweg van Druten (N322) richting Nijmegen (A73): deze weg is iets verlegd. Het verkeer passeert nu een van de nieuwe viaducten in het knooppunt en heeft voldoende tijd en ruimte gekregen om in te voegen op de A73. Dit is een verbetering met de situatie voor de aanpassing.

Het eerste weekend van oktober wordt deze verbindingsweg verder geoptimaliseerd. Dit is wenselijk omdat de weggebruiker op dit traject nu door een opeenvolging van horizontale en verticale bogen een verzwaarde rijtaak heeft ten opzicht van een rechte weg. Rijkswaterstaat kiest ervoor de weg te optimaliseren door de verticale boog te verminderen waardoor de veiligheid voor de weggebruiker beter gewaarborgd wordt.

Iets meer asfalt
Rijkswaterstaat voert in hetzelfde weekend ook een optimalisatie uit voor het doorgaande verkeer op de A50 van noord (Apeldoorn) naar zuid (Eindhoven). Vlak voor de brug over de Waal ontbreekt een vluchtstrook omdat hier nu weinig ruimte is: het verkeer maakt op dit moment tijdelijk met 2×3 rijstroken gebruik van de nieuwe brug.

Hierdoor ontstaan vlak voor de brug af en toe onveilige situaties. Daarom legt Rijkswaterstaat vlak voor de Waalbrug over een lengte van 160 meter z’n 80 centimeter extra asfalt naast het bestaande asfalt om verkeer, dat naast het asfalt terecht komt, voldoende gelegenheid te bieden weer veilig op de weg terug te komen.

Deze werkzaamheden veroorzaken van vrijdagavond 4 oktober 22.00 uur tot zondagochtend 6 oktober 9.00 uur enige hinder. Weggebruikers moeten gedurende deze periode rekening houden met één (zaterdag overdag) of twee (nachten) afgesloten rijstroken. Er is altijd minimaal één rijstrook beschikbaar, de verwachting is dat dit minimale hinder veroorzaakt. 

Meer info
Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden op een ander moment worden uitgevoerd. Voor actuele informatie over de werkzaamheden zie www.vanAnaarBeter.nl. Hier is ook de gratis VanAnaarBeter-App te downloaden(beschikbaar voor iPhone en Android) www.vanAnaarBeter.nl/app.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit
Beuningen – Ewijk – Weurt – Winssen?
c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c Klik “Vind ik leuk” op Facebook
ma217sh78zjqd4t0nr9udgarz of ontvang de Nieuwsbrief
i4xifolx6ja8i71xk19osm77h of volg ons via Twitter
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _