Schele Daan: “Ga mee neur Eniesee”

Foto:

NIJMEGEN – Trouwe NEC-fan, Schele Daan uut de Krayenhofflaan zegt: “Er mot nondejuu weer eens gelachen worden ien de Goffurt….. Laat de boel de boel en steun je club!”Schele Daan is het dagelijks leven Erik Langedijk uit Beuningen. In 2009 toen Erik commercieel manager van NEC was en NEC nog Europees voetbal speelde, heeft hij op ludieke wijze zijn club een hart onder de riem willen steken op weg naar de UEFA Cup-toernooi in Hamburg.

Onder de artiestennaam Schele Daan (Erik heeft één glazen oog) heeft hij strijdlied ‘Mit Daan neur der Reeperbahn‘ opgenomen en de YouTube-hitlijst beklommen (Het lied op het deuntje van ‘Daar bij de waterkant’ is ruim 125.000 keer bekeken).

Er valt weinig te lachen als het om de huidige prestaties (NEC staat met 4 punten uit zeven wedstrijden als laatste op de zestiende plaats) van de Nijmeegse voetbalclub gaat en met ‘Ga mee neur Eniesee‘ wilt Erik wat humor terug bij het supporterslegioen brengen. In de clip is de schele Danig onder de indruk van ene Sjaan maar op het moment dat zij hem vraagt met haar mee te gaan zingt Daan: “Nee nee, ik kan ech niet mee want ik mot neur Eniesee. Nee nee, ik kan ech niet mee want ik mot neur Eniesee hey hey”. Evenals de vorige keer heeft Daan, nu met een liedje van de Poppys, een echte meezinger uitgekozen.

Op een scooter crossed de schele de stad door: “Ut git niet goed met mien club, daar mot ik wat aan doen, ut git niet goed met mien club en hebbe oek geen poen dus kom mee, dus kom mee”.  Als je de clip bekijkt ga je vanzelf meesingen: “Ik blief altijd veur mien clup, ut zit voor euwig in mien hert, ja veur euwig in mien hert….”

Facebook.com/scheledaan