Brug Leigraaf wordt verboden voor fietsers

BEUNINGEN – Het beeld van passerende auto’s en fietsers op de brug in de Leigraaf verdwijnt. De aanpassing heeft verband met de aanleg van de snelfietsroute Nijmegen-Beuningen.Het verbod voor fietsers gaat gelden tussen de zijstraten Ratelwacht en Koningstraat in beide richtingen. Lokaal fietsverkeer tussen de Koningstraat en de Mandenvlechter kan van de oostelijke parallelroute gebruik blijven maken.

Begin september is de rotonde aan de Koningstraat aangepast en fietsvriendelijk gemaakt. Op de Koningstraat, ter hoogte van de Tempelstraat, maakt de route een bocht naar rechts en gaat over een nieuw fietspad langs het water door de wijk. De route loopt hier van de Koningstraat – Klokkengieter – Pompenmaker – Glazenier naar de autovrije route voorbij de Wilhelminalaan.

De route gaat onder de Leigraaf door en gaat vervolgens over een nieuwe fietsbrug dat op dit moment aangelegd wordt. Uiteindelijk kruist de snelfietsroute de Wilhelminalaan, waar de fietser voorrang krijgt.

r756s6mtpd3mo5lzsf1eg7m7c

De fietstunnel wordt ‘sociaal vriendelijk’ gemaakt

duz473t0ko19totskda56epks

De watergang  is op dit moment gedempt maar wordt na voltooiing van de werkzaamheden weer geopend. De nieuwe brug vervangt de brug die nu nog toegankelijk is.
uhe1eb7p73ngi6zy3wl5asy48

De brug die nu weggehaald is komt terug. Het is nu verwijderd voor aanpassing en herstel van de kademuur.
p06xw51m50qv4f2ev7l4h6trq

De verbodsborden zijn al geplaatst.
fr2ixmltiwoyote84rpkmjnn4

hg3wj2uz3xa33qbrsvgeugry8