Gratis introductie Mindfulness voor kids

Druk, druk, druk: de tendens van deze tijd. Ook steeds meer kinderen
lijken niet opgewassen tegen alle prikkels. Mindfulness laat ze
‘stilstaan’. Hierdoor leren ze zich ontspannen en omgaan met lastige
emoties. Tijdens de Week van de Opvoeding (7- 13 oktober) verzorgt
Marieke Coaching gratis introductietrainingen ‘Mindfulness voor
kinderen’.Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam naar de effecten van mindfulness blijkt dat kinderen na de training minder piekeren, minder angstig zijn en laten zij positieve verbeteringen zien in hun gedrag. Bovendien zijn deze kinderen zich bewuster van hun emoties, ervaren meer geluksgevoelens en vinden het leven begrijpelijker, beter hanteerbaar en meer betekenisvol.

“Het is mooi om te zien dat niet alleen volwassenen, maar ook kinderen zoveel baat hebben bij mindfulness”, aldus Marieke Lindsen- Weijers van Marieke Coaching. “Ik zie het aan de ontspannen gezichten tijdens de trainingen en aan de reacties als:
– ‘Het is fijn om even stil te zijn’,
– ‘Je wordt er zo lekker rustig van’,
– ‘Als ik niet kan slapen, vind ik het fi jn om een oefening te doen’ of
– ‘Ik hoef gewoon even niets’.”

“Als je ziet hoeveel baat kinderen bij aandachtstraining hebben, dan is het gewoonweg zonde om niet gebruik te maken van mindfulness!”

Meer weten?
Bel Marieke Lindsen-Weijers op 06- 49945430 of kijk op: http://mariekecoaching.nl

Het interview door Quinty Trustfull met George Langenberg, één van de auteurs van het boek ‘MindfulKids HearrtfulKids‘ is zeker de moeite waard. U krijgt een goed beeld van wat Mindfulness voor kinderen inhoudt. Klik op de afbeelding om het interview op de website van RTL te bekijken.

et96nkpgt4wxpo3xwhel929cu