Vertel mij wat: een verhalenproject voor ouderen

Foto:

Dat ouderen veel te vertellen hebben staat vast. En dat zij met deze
verhalen een groot deel van ons culturele erfgoed bezitten ook.De voorbereidingen voor het verhalenproject ‘Vertel Mij Wat!’, ter bevordering van de cultuurparticipatie van ouderen,  zijn in volle gang. Het project start in de herfst in verschillende gemeenten rond Nijmegen.
Dat ouderen veel te vertellen hebben staat vast. En dat zij met deze verhalen een groot deel van ons culturele erfgoed bezitten ook.Het is daarom belangrijk dat ouderen hun verhalen vertellen en delen met elkaar. De veranderingen die we de afgelopen eeuw doormaakten, zijn soms bijna niet te vatten. Zo haalde men ooit water uit een put achter in de tuin en bij het leven in oorlogstijd kunnen wij ons nog maar weinig voorstellen. Het is belangrijk dat de verhalen uit deze tijden verteld blijven worden.

In zeven gemeenten rond Nijmegen (Ubbergen, Heumen, Druten, Wijchen, Groesbeek, Beuningen en Millingen) vindt in de tweede helft van 2013 een vertelweek plaats. Ouderen leren tijdens twee workshops hun eigen verhaal theatraal vertellen. Zij worden hierbij ondersteund door een vrijwillige buddy. In maximaal vier van de zeven gemeenten worden bovendien leerlingen uit het voortgezet onderwijs uitgenodigd om onder begeleiding van een professional de verhalen te vertalen naar bijvoorbeeld een rap, een dans of een schilderij. Tijdens een gezamenlijke afsluiting delen de deelnemers hun verhaal met elkaar en met anderen.

Workshop eigen verhaal vertellen
Wanneer:   7 en 9 oktober
Waar:          Theater de Molen in Beuningen

Afsluiting voor iedereen. Luisteren naar de verhalen
Wanneer:  13 oktober 
Aanvang:    14.30 uur
Waar:          Theater de Molen in Beuningen
entree:        gratis
    
Als u mee wilt doen of meer informatie nodig heeft kunt u een email sturen naar  [email protected] of bellen met 06 416 737 12.
Kijk voor de meest actuele informatie over Vertel Mij Wat! op www.vertelmijwat.com.