‘Dat verdient een bloemetje’

Foto:

GEMEENTE – Verrast u ook een mantelzorger met een gratis bloemetje op 8 november?Mantelzorgers zijn mensen die langdurig, intensief en onbetaald zorgen voor een hulpbehoevende, chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder, kind, vriend of buur. Kenmerkend voor mantelzorg is dat er altijd sprake is van een persoonlijke band.

Voor mantelzorg kies je niet, het overkomt je omdat iemand in je naaste omgeving veel extra zorg en aandacht nodig heeft. Veel mensen in Nederland verlenen mantelzorg. Daarom is 10 november uitgeroepen tot de landelijke Dag van de Mantelzorg.

Bloemenactie 2013
In de gemeente Beuningen worden mantelzorgers (jong en oud) in het kader van de Dag van de Mantelzorg verrast met een gratis mantelzorgbloem. Het uitreiken zal dit jaar gebeuren op vrijdag 8 november.

Kent u een mantelzorger waarvan u vindt dat hij/zij als waardering een bloemetje verdient? Op vrijdag 8 november wordt er dan door vrijwilligers van Stichting Perspectief een bloemetje thuisbezorgd.

Aanmelden
U kunt mantelzorgers aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg van  Stichting Perspectief 024-6750 939 op alle werkdagen van 9.00u tot 17.00u. Samen met u wordt dan een aanmeldformulier ingevuld* of opgestuurd. U kunt ook mailen met vermelding van naam en telefoonnummer naar [email protected].
Dan nemen wij contact met u op.

* Informatie voor het invullen van het formulier is naam, adres en woonplaats van de mantelzorger. Voor wie hij/zij zorgt (partner/ouder/kind/broer/zus/vriend(in) of anders. En naam van u als aanbieder, dat komt op het kaartje bij het bloemetje. Deze attentie kost u niets.