Handhavingsestafette ’24 uur blauw’

In de gemeenten Heumen, Wijchen, Beuningen, Druten, West Maas en Waal,
Groesbeek en Ubbergen ofwel het werkgebied van politieteam
Tweestromenland, is vrijdag 4 oktober een grote integrale
handhavingestafette georganiseerd onder de naam “24 uur blauw”.Van 7 tot 7 de klok rond, was de focus met ruim 15 partners gericht op veiligheidspreventie, toezicht en handhaving van wetgeving in de meest brede zin. De acties sluiten aan bij de start van het donkere dagenoffensief dat de politie is gestart; preventie, opsporing en aanpak van woninginbraken, straatroof en overvallen in het najaar.

Vrijdagochtend is gestart met
– (brom)fietscontroles,
– verkeerstoezicht gericht op snelheid,
– technische staat van voertuigen,
– motorrijtuigenbelasting e.d. en
– controles van kluisjes op enkele scholen van het voortgezet onderwijs.

Gedurende de dag en avond is dit uitgebreid met o.a controle ‘aan de voordeur’:
– van bestuurders op openstaande boetes/belastingschulden,
– jacht- en wapenvergunningen,
– horeca brandveiligheid- en hennepcontroles,
– toezicht op de voedsel- en warenwet,
– alcohol in het verkeer en vreemdelingentoezicht.

Versterken, verbeteren veiligheid
De professionaliteit en uitwisseling van deskundigheid met partners was daarvoor essentieel, vandaar dat in de voorbereiding én op de actiedag diverse partners bij deze estafette zijn betrokken. Tijdens de afgelopen 24 uur werkten ruim 185 opsporingsambtenaren in het straatwerk en de ondersteuning mee, waarvan een groot deel partners.

Resultaten van de actiedag

Kluisjescontrole – Op twee scholen in Wijchen werd in samenwerking met de schoolleiding een kluisjescontrole uitgevoerd. Er werden geen bijzonderheden waargenomen.

Controle op hennep – Door de Douane werden in een auto op de Prins Willem-Alexanderbrug 6 tassen met hennep aangetroffen. In totaal gaat het om 32 kilo. Twee verdachten, een 26-jarige man uit Berlijn (D) en een 29-jarige inwoner van Stuttgart (D) konden worden aangehouden.

Bij een visserijcontrole werden 28 vissers gecontroleerd. Tegen 5 vissers is proces-verbaal opgemaakt.

Door de Landelijke Eenheid is gecontroleerd in treinen en rond het spoor. Acht keer werd uitstel van betaling verleend. Zeven mensen kregen een bekeuring voor het negeren van het rode licht bij een spoorwegovergang.

Milieucontrole in Malden – Samen met gemeente en brandweer zijn 2 industrieterreinen gecontroleerd. Over het algemeen geen misstanden aangetroffen. Verschillende locaties

Bron: politie.nl