Beuningen in verhouding grootste stijging bij burgernet

GELDERLAND – Sinds de start van de landelijke campagne ‘Meld je aan bij Burgernet’ begin september van dit jaar, hebben inwoners van de provincie Gelderland hier massaal gevolg aan gegeven. In een paar weken tijd meldden zich ruim 16.000 inwoners aan. Hiermee komt het totaal aantal Burgernetters in Gelderland op ruim 220.000. Dit is een toename van 10%.Izak Mauritz, projectmanager Burgernet voor Gelderland, is blij met deze vele aanmeldingen. “Het doel van de landelijke campagne, nog meer naamsbekendheid voor Burgernet, en nog meer deelnemers, is met 16.000 deelnemers erbij nu al geslaagd. Dit toont maar weer eens aan hoe betrokken inwoners willen zijn bij de veiligheid in hun eigen buurt.” De campagne in Gelderland duurt nog tot 1 november.

De kleinste de beste
Vooral in de plaatsen Hattem (+81,7%), Beuningen (+63,2%), Oldebroek (+58,6%) en Rozendaal (+41,7%) vonden de grootste procentuele stijgingen plaats. In de gemeente Apeldoorn steeg het aantal Burgernetters met 1000 nieuwe deelnemers het meest, gevolgd door Arnhem (+900), Beuningen (+900) en Nijmegen (+700). Als kleinste gemeente in dit rijtje heeft Beuningen met +900 in verhouding de meeste aanmelders.

Over Burgernet
Burgernet is een unieke samenwerking tussen gemeente, politie en burgers om de veiligheid in de wijk te vergroten. Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is, bijvoorbeeld na een inbraak, een beroving of bij een vermissing.

Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen van de politie een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Deelnemers met informatie kunnen met het gratis Burgernetnummer 0800-0011 rechtstreeks bellen met de meldkamer. De informatie wordt dan direct doorgegeven aan politie in de buurt.

Na afloop ontvangen alle deelnemers bericht over het resultaat van de Burgernetactie. In tien procent van de gevallen heeft informatie van een burgernetdeelnemer geleid tot aanhouding van een verdachte of het opsporen van een vermist persoon.

Bron: politie.nl

Gerelateerd(e) bericht(en)
16-09-2013 Grootste stijging Burgernet Beuningen
21-08-2013 Meld u aan voor Burgernet