De Triangel krijgt Biologie Plus Certificaat

Foto:

Vandaag kreeg Montessorischool de Triangel in Beuningen het Biologie Plus Certificaat. De Triangel is de eerste school in Gelderland die dit certificaat ontvangt. Biologie Plus School is een kwaliteitsmerk voor basisscholen. Het is een school dat kiest voor biologie en zich onderscheid met lessen over voeding, gezondheid en duurzaamheid. Dat betekent een structurele rol voor biologie en natuurwetenschappelijk denken en duidelijk weten welke biologie aan bod komt van groep 1 tot en met 8.

In samenwerking met  Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) is een biologiepakket ontwikkeld. Voor meer info:   www.biologieplusschool.nl

Woensdag 9 oktober heeft de school in verband met de overhandiging van het certificaat een feestelijk programma opgesteld. Speciaal voor deze dag en met als themma biologie, was een poppenkast voorstelling voor de kleuters ontwikkeld. Voor de oudere kinderen was er een slangenman met echte
wurgslangen en spannende verhalen.

Schoolplein wordt een kinderboerderij
Het schoolplein was omgetoverd tot een heuse kinderboerderij met pony’s, geiten en kippen. De groepen 1 t/m 8 kregen maar liefst 16 verschillende workshops. Kinderen gingen beestjes vangen, leerden meer over een Imker, deden onderzoek naar een meelworm, speelden het spel orgaantwister, maakten zelf appelmoes en nog veel meer. 

Tot slot ontving de school het officiële certificaat ‘Biologie Plus School’ van de burgemeester van Beuningen, samen met de mensen van het Nederlands Instituut voor Biologie.