De vliegende Fysiotherapeute

BEUNINGEN – Voor de deur van Fysiotherapie Beuningen wordt volop gewerkt. Grote bulten zand en graafmachines bepalen het beeld aan de Sima in de wijk Olden Tempel.”Maar, er wordt alles aan gedaan om de bereikbaarheid en dienstverlening hoog te houden”,  zegt Nathalie Geldof, fysiotherapeute / praktijkeigenaar van ‘Fysiotherapie Beuningen-Nathalie Geldof’. 

“Er is goed overleg met de aannemer en de mannen die hier in de straat bezig zijn. Er is een groot gedeelte open gelegd waardoor er zo’n veertig auto’s niet hier in de straat terecht kunnen. Die zoeken in de omgeving een parkeerplaats en ook mijn klanten kunnen niet dichtbij komen maar de praktijk is wel bereikbaar. Ik maak wat creatiever de afspraken om ook huisbezoeken af te leggen bij klanten die moeilijker ter been zijn. Die kan je niet een heel eind laten lopen. Dan spring ik tussen de afspraken in de praktijk door even op de fiets om toch de dienst aan huis te kunnen verlenen.”

dctdslyavurpil7yqkou3seu9

Wat is er zoal gedaan
In de wijk Olden Tempel in Beuningen is al een paar jaar een metamorfose aan de gang.
Na het slopen van 75 woningen in december 2011 werd het gebouw Pilaster met 15 appartementen opgeleverd. Er zijn bij tal van huizen bergingen van de voorkant naar de achterkant verplaatst. In juli 2012 is er een nieuwe toegangsbrug naar de Leigraaf in gebruik genomen. De riolering in het Gewelf is vervangen en in juni 2013 zijn 38 energiezuinige gezinswoningen opgeleverd.

Wat wordt nu gedaan
Op dit moment wordt de hele wijk woonrijp gemaakt. De bestrating wordt aangelegd,
de verlichting geplaatst en bomen en planten geplant. Dit duurt ongeveer een jaar. De klankbordgroep gaf eerder al advies in de soorten, kleuren en groottes van
stenen, bomen en lantaarnpalen.

Afronding
In de wijk worden nog een paar wegen aangepast en 36 nieuwe appartementen worden naar verwachting eind december van dit jaaropgeleverd.

Op TV
Eind augustus heeft de VPRO opnames gemaakt voor het programma ‘Nedeland van Boven’. Een helikopter hing lang boven de wijk voor de opnames en de inwoners vroegen zich af waar dat voor was. Het programma laat zien hoe ons land in de tijd verandert. Van de wijk Olden Tempel gaat de aandacht naar de bergingen die bij een zestigtal huizen van de voorkant naar de achterkant verplaatst zijn. Het aanzicht en de veiligheid van de wijk  werd daarmee verbeterd.

Seizoen 2 van ‘Nederland van Boven’ komt vanaf 14 november 2013, tien weken lang op donderdag, om 22.20 uur op Nederland 1.  Bezoek ook de website met veel leuke informatie en gratis te downloaden luchtopnamen. Straks ook van Olden Tempel.

Fysiotherapie Beuningen-Nathalie Geldof‘ blijft bereikbaar
Sima 64a
6641 NM Beuningen
024 – 677 48 61
[email protected]
htv0fnpm9fs8tok6350c628z4