Brandnetelsoep en Pony rijden

Foto:

BEUNINGEN – Woensdag 9 oktober was een heel bijzondere dag voor alle leerlingen van
de Triangel in Beuningen. De Triangel is de eerste Biologie Plus School
in Gelderland geworden. Dat betekende: Feest! Het schoolplein leek die morgen wel een kinderboerderij, met geiten, kippen, konijnen en zelfs een takkenbeest. Ook binnen in de school was er veel bijzonders te beleven: met slangen, orgaantwister en een echte imker.

Alle kinderen konden twee workshops volgen. Een leraar natuuronderwijs gaf les over slakken en meelwormen, er werden uilenballen uitgeplozen en gekookt met planten. Enkele leerkrachten proefden hun eerste sprinkhaan. De dag werd feestelijk afgesloten, met de onthulling van het bord Biologie Plus School door burgemeester van Eert.

De dag was de kroon op het werk van afgelopen drie jaar. Samen met het Nederlands Instituut voor Biologie heeft de Triangel een prachtig aanbod ontwikkeld op het gebied van biologie. Het ontdekkend en onderzoekend leren wordt gestimuleerd door dichtbij de belevingswereld van kinderen te blijven en gebruik te maken van aantrekkelijk materiaal. De Triangel hoopt dat de natuur een belangrijke plek krijgt en houdt bij haar leerlingen.

Meer foto’s