Bouw Waterdorp maakt Beuningse Plas compleet

Foto:

Op 17 oktober 2013 ondertekenden de gemeente Beuningen en projectontwikkelaarJansen Bouwontwikkeling B.V. uit Wijchen de grondovereenkomst voor planWaterdorp. De langverwachte realisatie van plan Waterdorp is het slotstuk van de waterrijke nieuwbouwwijk Beuningse Plas. Het is de bedoeling dat medio 2014 de schop de grond ingaat voor de bouw van de eerste fase.Waterdorp
Het plangebied Waterdorp ligt in de wijk ‘Beuningse Plas’, tussen de Wolfsbossingel, Waterdorp, Lagunesingel en de Slottuin in Beuningen. Wethouder Piet de Klein: “We zijn zeer verheugd dat in deze tijd de realisatie van het project Waterdorp tot stand komt en het plaatje, voor wat betreft de woonwijk Beuningse Plas, compleet wordt.”

Jaren 30-stijl
Er komen ca. 54 ruime woningen, variërend van hoek- en tussenwoningen tot twee-onder-eenkapwoningen en vrijstaande woningen. De woningen – ieder met een eigen karakter – worden gebouwd in jaren 30-stijl. Het plan Waterdorp moet daarmee aansluiten bij de bestaande woonomgeving.

Planning
Verwacht wordt dat de bestemmingsplanprocedure nog dit jaar van start gaat. Begin 2014 gaan de woningen in de verkoop. Het is de bedoeling dat de bouw van de eerste fase – waarin alle woningtypes voor zullen komen – medio 2014 start. In dat geval worden de eerste woningen in 2015 opgeleverd.