14 AED’s in de gemeente Beuningen

Foto:

In de gemeente Beuningen hangen 14  Automatische Externe Defibrillators
(AED´s) Een AED is een draagbaar toestel dat kan worden gebruikt bij een
acute circulatiestilstand, b.v. door hartfalen. De stichting Beuningen
Heart Save beheert de AED´s en leidt de vrijwilligers op die de
apparaten kunnen bedienen. De stichting is reanimatiepartner van de
Nederlandse Hartstichting.Wat is een AED precies?
Een AED is een apparaat waarmee men een elektrische schok aan het hart kan toedienen, wanneer er sprake is van Een circulatiestilstand.  Een ingebouwde computer analyseert het hartritme van het slachtoffer en geeft vervolgens aan of het noodzakelijk is te starten met reanimeren en het gebruiken van de AED.
 
Wat is het nut van AED´s?
Uit onderzoek is gebleken dat hoe sneller een slachtoffer gedefibrilleerd wordt, hoe groter de kans op herstel. Die kans op herstel neemt elke minuut dat het hart van de patiënt onregelmatig blijft samentrekken met 10% af. De gemiddelde aanrijdtijd van een ambulance is in Nederland 10 minuten. Een AED kan binnen 6 minuten worden ingezet.
 
Stichting Beuningen Heart Save
De stichting Beuningen Heart Save is in 2008 gestart. De stichting houdt zich enerzijds bezig met het aanschaffen, plaatsen en beheren van de AED´s. Daarnaast verzorgt de stichting ook reanimatiecursussen voor de vrijwilligers. De gemeente Beuningen ondersteunt de stichting Beuningen Heart Save.
 
Alarmering
Om de AED´s te bedienen, wordt een aantal vrijwilligers opgeleid. Deze vrijwilligers worden per sms gealarmeerd als dat nodig is. Ook andere inwoners van de gemeente Beuningen die kunnen reanimeren, kunnen zich laten registreren om gealarmeerd te worden bij hartslagnu.nl.
 
Meld je aan voor een reanimatie en AED-cursus
Vrijwilligers die een reanimatiecursus willen volgen kunnen zich aanmelden. Inwoners die al kunnen reanimeren of een AED in huis hebben, kunnen zich laten registreren. Neem contact op met de stichting voor aanmelding of registratie.  
 
Sponsors
De stichting is ook hard op zoek naar sponsors. Is dit iets voor uw bedrijf? Neem dan contact op met het bestuur.
 
Contact met de stichting
Tel:024-8481217/06-28598944/06-29189046
Mail: [email protected]
www.beuningenheartsave.nl