Zet ook vanaf november een Stap Vooruit!

Vanaf 14 november kunnen inwoners van de gemeente Beuningen ook gebruik
gaan maken van het gratis groepswerkaanbod van NIM Maatschappelijk Werk:
Stap Vooruit!Wat is Stap Vooruit!?
Stap Vooruit is een gespreksgroep die wordt begeleid door een maatschappelijk werker, voor mensen die te maken krijgen met relatieproblemen, een scheiding, opvoedingsvraagstukken, verdriet, eenzaamheid, geldproblemen, of iets anders. In deze groep krijgen deelnemers handvatten aangereikt om zelf te werken aan het verbeteren van hun situatie. De groep bepaalt samen aan welke thema’s gewerkt wordt. Stap Vooruit! wordt op dit moment al aangeboden in Nijmegen.

Waarom Stap Vooruit!?
De ervaring leert dat deelname aan een gespreksgroep vaak helpt om te leren omgaan met problemen en om tot oplossingen te komen, omdat je er als deelnemer niet alleen voor staat en ook veel hulp en input krijg van de andere deelnemers en de maatschappelijk werker. Problemen kunnen dus in groepsverband worden aangepakt en opgelost.

Stap Vooruit! Beuningen

Op donderdag 14 november 2013 begint Stap Vooruit! in Beuningen. Vijf weken lang vindt er een twee uur durende bijeenkomst plaats voor ongeveer 8 deelnemers. Bij de vijfde bijeenkomst wordt geƫvalueerd of de deelnemers het gevoel hebben te zijn geholpen met de gespreksgroep. Deelname aan Stap Vooruit! is gratis.

In mijn eentje zou ik dit nooit kunnen bereiken
Deelnemers zijn over het algemeen erg enthousiast over Stap Vooruit! Vaak blijven deelnemers ook na de bijeenkomsten met elkaar in contact. Een voormalige deelnemer zegt zelf over Stap Vooruit!:
“Ik ben blij dat ik deze cursus heb gevolgd, omdat ik positiever ben geworden en dat ik wat meer mijn mening durf te geven. Het verbaast me dat een groep toch zoveel invloed heeft. In mijn eentje had ik dit nooit kunnen bereiken.”