Burgemeester heeft sleutels terug

WINSSEN – Zaterdagavond hebben de vier prinsen uit het Groot Beunings Rijk de sleutel aan burgemeester Carol van Eert teruggegeven.Bij het begin van de carnavalsperiode is het gebruikelijk dat het gemeentebestuur de sleutels, die symbool staan voor het bestuur van de gemeente, overdraagt aan de verschillende prinsen carnaval. Tijdens carnaval heersen er in de gemeente Beuningen 4 Prinsen en/of Prinsessen Carnaval.

Wij willen gewoon feest
Aan het eind van de carnavalsperiode worden de sleutels weer teruggegeven. Tot dit jaar gebeurde dat door de prinsen die naar het gemeentehuis gingen en daar ‘een kopje koffie met cake’ kregen. “Natuurlijk is dat goed bedoeld”,  spreekt Leo van Aalst van de Dorstvlegels tijdens de opening van het sleutelfeest. “Maar, wij willen eigenlijk gewoon feest op die avond. Dus hebben we besloten om het sleutelfeest maar eens op te krikken. Van iedere vereniging zijn twee afgevaardigden in een commitee gestapt en hebben dit eerste sleutelfeest georganiseerd. We hopen er ieder jaar weer wat mooiers van te kunnen maken.”

Lokale band Ploeter zorgde voor de muzikale omlijsting. Het feest werd in een sfeervol aangeklede De Paulus in Winssen gehouden. Het ligt in de bedoeling dit ieder jaar in een ander dorp plaats te laten vinden.

Foto’s: Paul Eggenhuizen

Prins Ralf 1 (Weurt – ‘ t Nuchtere Kalf)
l7p08vsya7tbc8yhonf01y7u2
Prins John II (Beuningen – De Plekkers)
ybumjcaub5i1nuszmge6h2noh
Prins Edwin d’n Urste (Ewijk – De Dijkvelders)
yzli0ciyyczfi5jcdcx4cn1et
Prins Roy d’n Urste (Winssen – De Dorstvlegels)
i9ot3ohzji52tfpjkdjca05b7
Meer foto’s
cugcogpeqzyp61qm01tyo7fkd

Meer foto’s