Debat Generatiepark Winssen

Foto:

Aanstaande maandag vindt een debat plaats tussen wethouder Piet de Klein en de stichting Generatiepark Winssen. Het debat wordt in D’n Bogerd in Druten gehouden tijdens de opnames van talkshow De Publieke Zaak. Publiek is welkom.Aanleiding van het debat is de afwijzing van het verzoek, van stichting Generatiepark Winssen aan het Beunings college, om het park op de hoek Leegstraat/Kerkstraat in Winssen te mogen realiseren. Het generatiepark kan gerealiseerd worden met toezeggingen van fondsen en subsidie.

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag jongstleden hebben Marieke Marcusse, directeur van basisschool De Wegwijzer en Astrid Verwerda van stichting Generatiepark Winssen gebruik gemaakt van het spreekrecht en de raad toegesproken.

Marieke sprak haar steun uit namens de school en de kinderen. Het generatiepark juist op deze locatie realiseren is volgens haar belangrijk omdat het dicht bij de school ligt, veilig te bereiken is en ook nu al voor het buiten sporten en andere activiteiten gebruikt wordt.

Astrid Verwerda legde in een helder pleidooi uit waarom de boomgaard bij de kerk geen optie is. De kosten voor bodemonderzoek en het geschikt maken van de boomgaard zijn niet op te brengen. De stichting uitte ook haar teleurstelling dat alleen wethouder Piet de Klein van Ruimtelijke Ordening zich tot nog toe met dit vraagstuk bemoeit. De twee andere wethouders, Geert Hendriks van Welzijn en Henk Plaizier van Financiƫn zich niet direct met het onderwerp bemoeien. Het Generatieparkt omhelst ook deze twee portefeuilles.

“Het college noemt in haar programma 2010-2014 ‘kansen zien, kansen grijpen, kansen bieden‘”, aldus Astrid Verwerda. In het programma zijn tientallen passages aan te strepen die van toepassing zijn op het plan generatiepark. De stichting roept het college en gemeenteraad op om het plan mogelijk te maken door het te omarmen en uit te laten groeien tot het voorbeeld van welzijn, burgerparticipatie en buurtinitiatief.

Kijk op http://gemeentebestuur.beuningen.nl/ bij ‘2 Spreekrecht burgers’ naar het pleidooi van Marieke Marcusse, directeur van basisschool de Wegwijzer uit Winssen en Astrid Verwerda van de stichting Generatiepark.

Activiteit: Opname debat door WebTV
Datum: Maandag 28 oktober 2013
Locatie: Cultureel centrum D’n Bogerd, Druten
Toegang: Gratis

Gerelateerd(e) bericht(en)
22-10-2013 Beslist het college over Generatiepark
30-09-2013 Gesprek zonder alternatieven
25-09-2013 CDA Beuningen: Initiatief Generatiepark Winssen verdient kans
25-09-2013 Hoek Leegstraat/Kerkpad nog bespreekbaar
20-09-2013 Geen generatiepark op hoek Leegstraat/Kerkpad
18-09-2013 Generatiepark Winssen aast op trapveldje