Carnavalsseizoen van start met diverse onthullingen

Foto: CV De Plekkers

De Plekkers zorgen als sinds 1968 voor de Prins in Eikelenburg. De elfde van de elfde is zeker onder carnavalisten een bekende datum. Zo
ook binnen carnavalsvereniging De Plekkers uit Beuningen want al sinds
1968 benoemen zij elk jaar een Prins of Prinses tot hun opperheerser en
grote aanjager voor het carnavalsfeest in Beuningen dan beter bekend
onder de naam Eikelenburg.Tonnie de Krijger was in 1968 de allereerste die zich Prins Carnaval mocht noemen en op zaterdag 9 november 2013 zal voor de 47e keer een nieuwe Prins bekend worden gemaakt.

Al weken gonst het van de geruchten binnen de Beuningse gemeenschap en stijgt de spanning. Het prinsenbal dat zaterdag 9 november om klokslag 20:30 uur van start gaat kent verder het afscheid van Prins John den 2e, de huidige Prins carnaval van de Plekkers en op deze avond zal het Boerenbruidspaar bekend worden gemaakt.

Boerenbruiloft
Want ook deze traditie, jaarlijks op de dinsdag vind de boerenbruiloft plaats, krijgt een vervolg met een carnavalesk huwelijk. Kortom een avond die u niet mag missen, een gevarieerd programma met muziek en optredens van eigen bodem in het Plekkerspaleis.

Tot 21.00 uur gratis toegang
Sporthal de Tinnegieter opent haar deuren om 20:00 uur, de entree is dan tot 21:00 uur gratis! Vanaf 21:00 uur gaat de kassa open en zijn daar de toegangskaarten verkrijgbaar à €10,00. Toegang 16 jaar en ouder.

Een gezellige avond met dus vele onthullingen, de leden van carnavalsvereniging De Plekkers heten u van harte welkom op zaterdag 9 november.

Meer informatie vind u op de geheel vernieuwde website: www.cvdeplekkersbeuningen.nl.