Ria Straathof lijsttrekker PvdA Beuningen

Foto:

Tijdens haar ledenvergadering van 29 oktober heeft de afdeling Beuningen
van de PvdA Ria Straathof aangewezen als lijsttrekker voor de
gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Ria is heel blij met het vertrouwen dat de leden van PvdA- Beuningen in haar hebben uitgesproken.Ria Straathof is geboren in de Haarlemmermeer. Ze woont sinds 1988 samen met haar partner in Winssen. Ze is politiek actief geworden in de periode dat het er op leek dat Pim Fortuyn de volgende premier van Nederland zou worden. Toen realiseerde zij zich dat Nederland een grote sociaal democratische beweging nodig heeft. En dat ze daar dan zelf ook lid van moest worden. In de raadsperiode 2002-2006 is Ria Straathof lid geweest van de commissie Openbare Werken. In 2006 werd zij voor de PvdA lid van de gemeenteraad. Begin dit jaar volgde zij Wil Repkes op als fractievoorzitter.

De PvdA gaat in Beuningen de verkiezingen in onder het motto: Creatief uit de crisis. De financiële situatie van de gemeente Beuningen is niet rooskleurig en dat zal nog jaren zo blijven. Het is van belang dat creatief gezocht wordt naar mogelijkheden om het tekort te verminderen. Maar daarnaast ziet PvdA Beuningen graag dat burgers zelf met initiatieven komen. Initiatieven om de eigen buurt beter te maken. Hierbij is de rol van de gemeente beperkt. Mogelijk maken, daar gaat het om.

De subtitel van het verkiezingsprogramma is “Zorg voor elkaar”. Juist in deze tijd, waarin veel mensen de gevolgen van de crisis dagelijks persoonlijk aan den lijve ondervinden, moet de overheid er zijn voor de mensen die het zonder hulp niet redden. PvdA Beuningen wil alle mogelijkheden benutten om ook die mensen weer perspectief te bieden.

Over de bezuinigingen zegt Ria. Dat we moeten bezuinigen is duidelijk. Maar het gaat altijd om het maken van de juiste keuze. In tijden van crisis is het wijs om te kiezen voor bezuinigingen die we weer terug kunnen draaien. Stoppen met subsidie voor Theater de Molen zorgt ervoor dat het theater verdwijnt. Dat willen wij niet laten gebeuren. Hetzelfde geldt voor zwembad de Plons.

Volgen op Twitter kan @RiaStraathof