Supermarkten open op zondag

Vanaf 21 november mogen alle supermarkten in de gemeente Beuningen open zijn op zon- en feestdagen. Dit is mogelijk door de nieuwe Winkeltijdenwet (Wtw) dat vanaf 1 juli 2013 in werking is getreden.In de gemeente Beuningen konden winkeliers al op vantevoren vastgestelde koopzondagen open zijn. Daarnaast werd ieder jaar van februari tot februari aan één supermarkt in de gemeente vergunning verleend om van 16.00-19.00 uur geopend te zijn.

Door de wijziging mag de detailhandel alle zondagen van 12.00-19.00 uur open zijn. De supermarkten hebben zelf afgesproken dat een tijd van 13.00-17.00 uur voldoende is.

De ondernemers in het centrum van Beuningen hebben aangegeven het voldoende te vinden om de huidige aantal van vijf zondagen aan te houden. Deze koopzondagen willen ze zoveel mogelijk koppelen aan een evenement. De overige winkels in andere gebieden gaan in overleg de zondagen vaststellen waarop ze open willen zijn. Shoppingpark De Heuve en Tuincentrum Bull waren voorheen al op 11 of 12 zondagen open. Zij houden meer rekening met landelijke acties en seizoenen om te bepalen welke zon- en feestdagen ze open zullen zijn. Zodra de koopzondagen vaststaan kunt u ze terugvinden op de tab ‘Adressen‘.

Eerste kerstdag, eerste paasdag, eerste pinksterdag en nieuwjaarsdag zijn uitgesloten van vrijstelling. Voor veel mensen zijn deze dagen dermate belangrijk dat het openen van de winkels geen steun krijgt.

Tijdelijke uitzondering voor Albert Heijn
AH blijft gebruik maken van de ontheffing die ze nu nog hebben waarin staat dat zij tot 19.00 uur open mogen blijven. Bij afloop op 1 februari 2014 zal ook deze supermarkt zich aan de nieuwe tijden houden en vanaf 17.00 uur sluiten.