Beuningse natuur naar Alde Steeg

Foto:

Ingeborg, Tessa, Camile, Job, Sophie, Tim, Noortje, Marit, Dries,
Sequoyah en Pip  hebben afgelopen maanden de Beuningse natuur verkend,
samen met Het Dijkmagazijn. Voor hun eigen plezier, maar toch vooral om
de bewoners van zorgcentrum Alde Steeg te laten zien wat zij ontdekt
hebben.Op woensdag 6 november a.s geven zij daarvan een gevarieerde presentatie met de naam GroenJongOud.

De bewoners van Alde Steeg kunnen zelf moeilijk of niet meer naar buiten. Daarom zijn de elf kinderen met Het Dijkmagazijn op pad gegaan. Vooraf  hebben de bewoners van Alde Steeg en de elf kinderen kennis gemaakt met elkaar. De bewoners hebben  toen aangegeven wat hen interesseert. Dat bleek tot verrassing van de kinderen niet alleen de uiterwaard en Roodslag te zijn, maar ook de brug in Ewijk en een melkveebedrijf stonden op het verlanglijstje.

Op expeditie
In september en oktober zijn de kinderen op expeditie gegaan. De nieuwe brug van Ewijk, Appelbedrijf de Weeroppper, Melkveebedrijf Claassen en natuurlijk de uiterwaarden en het Roodslag zijn bezocht. Er zijn foto’s gemaakt, verhalen opgeschreven en materialen verzameld.

Dat is allemaal verwerkt tot de presentatie GroenJongOud die de bewoners van Alde Steeg woensdagmiddag voorgeschoteld krijgen. Letterlijk, want er is een spel bedacht om te proeven. Maar de kinderen hebben ook een koeienbingo, een pissebeddenrace en andere spellen bedacht. En natuurlijk is er een fotopresentatie en een kunstwerk van de gevonden materialen.

Het project is mogelijk gemaakt door het Rabobank Coöperatiefonds.