Muziekvereniging Kunst&Volharding huldigt jubilarissen

Foto:

Op zaterdag 26 oktober was het gezamenlijk concert van muziekvereniging
Kunst & Volharding. Naast de muziek  werd ook stil gestaan bij maar
liefst  zes jubilarissen.Nadat het leerlingenorkest het concert heeft geopend en gevolgd door de slagwerkgroep, werden de jubilarissen naar voren gehaald.

Niels Cornelissen was als eerste aan de beurt. Al weer 12 ½ jaar lid van K&V. Niels speelt net als zijn broer en vader bij de slagwerkgroep. Hij zet zich in voor het archief, oud papier en muziekcommissie. Sinds kort zit Niels ook in het bestuur van de nieuwe stichting Samen K&V.

De volgende jubilaris is Angeline Overdijk. Zij is al 25 jaar lid en speelt vanaf het begin bugel. Naast het musiceren verzet Angeline veel  werk binnen de concert- en evenementencommissie en de garderobeverzorging bij evenementen. 

De volgende drie leden zijn alweer 40 jaar muzikant. Wim Heinen is al jaren de vaste bassist en komt wekelijks vanuit de Ooij naar Beuningen om te repeteren. Wim is een van de gangmakers van de vereniging. Willy Janssen al op negenjarige leeftijd begonnen en speelt sinds enkele jaren  trompet. Hiervoor heeft hij bugel geblazen. Ondanks zijn eigen bedrijf is Willy trouw aanwezig  op de repetities. Ook  zet hij zich in bij de PR commissie en verantwoordelijk voor het creatieve deel. Mieke Alberts is op 10 jarige leeftijd begonnen bij muziekvereniging Eendracht in Renkum. Komt uit een zeer muzikale familie en is opgeleid door haar vader. Mieke is als lid van de muziekcommissie zeer betrokken bij het repertoire en de nieuwe muziekstukken. Het afgelopen jaar heeft ze zich als bestuurslid vooral ingezet om de samensmelting van de Stichtingen Drieklank en Torenklank te begeleiden.

Als laatste jubilaris wordt Floris den Dunnen in het zonnetje gezet.
Floris is maar liefst 60 jaar lid bij K&V. Een prestatie van
formaat. Floris speelt Euphonium binnen het orkest. Naast het blazen zet
Floris zich ook in voor het muziekarchief en is hij actief binnen de
muziekcommissie.

Van links naar rechts: Angeline Overdijk, Wim Heinen, Mieke Alberts, Niels Cornelissen, Floris den Dunnen, Willy Janssen en voorzitter Henk Palm.

jubilarissen-kenv

Na de pauze neemt het orkest het stokje over en brengt  een gevarieerd programma ten gehore.  Het concert wordt met een gezamenlijk optreden  van slagwerkgroep en orkest afgesloten.

Muziekvereniging Kunst & Volharding kijkt terug op een geslaagd concert en feliciteert vanaf deze plaats nogmaals haar jubilarissen.